Radioaktyvų vandenį iš Fukušimos norima pumpuoti į jūrą  (0)

Avarijos ištiktos Fukušimos jėgainės operatorius "Tepco" dėl vietos stygiaus rezervuaruose vėl ketina išleisti į jūrą radioaktyvaus vandens.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užterštas vanduo sąmoningai į jūrą buvo išleidžiamas ir praėjusiais mėnesiais. Tiesa, sprendimas dėl naujo tokio žingsnio dar nepriimtas.

Kovo 11-ąją įvykęs žemės drebėjimas ir po to kilęs cunamis smarkiai apgadino Fukušimos branduolinę jėgainę. Dalis ištekėjusio radioaktyvaus vandens yra panaudojama pažeistų reaktorių aušinimui. Tačiau ir toliau kasdien į reaktorių patalpas suteka nuo 200 iki 500 tonų gruntinio vandens.

Toks radioaktyvus vanduo talpinamas rezervuaruose. Esamų rezervuarų pajėgumas yra 160 tūkst. tonų ir dabar skaičiuojama, jog nieko nedarant jau kovo mėnesį jie gali būti visiškai pripildyti.

Elektrinės operatorius tikina, kad į jūrą išleidžiamas tik toks vanduo, kurio užterštumas neviršija valstybės nustatytų normų. Tuo tarpu žvejų sąjungos vadovas Ikuhiras Hatoris (Ikuhiro Hattori) minėtus planus pavadino nepriimtinais ir reikalauja to niekada nedaryti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)