Stebuklai Lietuvoje tęsiasi: nafta brangsta nuo 66,95 iki 64,48 dolerio už barelį  (29)

Trečiadienį Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė tokia žinutė: „Brent“ nafta brangsta – už barelį prašoma 64,48 JAV dolerio" Nors gegužės 18-osios pirmadienį toji kaina siekė 66,37 dol. už barelį. O gegužės 15-osios penktadienį ji kainavo 66,95 dol. Įdomi brangimo aritmetika, ar ne?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir ar atkreipėte dėmesį, kad kainos Lietuvos degalinėse stabiliai kas keletą dienų kistelimos "vos" po 1,5-2 eurocentus (abra net po 5-7 lietuviškus centus), ir dabar, pvz., litras E95 benzino kainuoja jau 1,26 euro arba visus 4,35 Lt? Bet šiuo klausimu žiniasklaidoje – tylu, ramu. Anei krebžt.

Kiek čia liko iki 5 litų už litrą? Eurais ši suma atrodytų taip: 1,45 eu. O juk beveik 5 litus degalai Lietuvoje kainavo tada, kai naftos barelio kaina pasaulio biržose siekė 110-115 dol.

Bet juk dabar nafta kainuoja dvigubai pigiau? Spustelėkite šią nuorodą  ir pažiūrėkite patys: pastarosiomis savaitėmis jos kaina siekė 64-66 JAV dolerius. Ir nei per gegužę, nei apskritai kada nors šiemet nebuvo pasiekta 70 dolerių už barelį riba. Kaip šiandien skelbiama naftos brangimu gąsdinančioje žinutėje, ji ir dabar nekainuoja nė 65 dolerių. Kaipgi čia taip brangsta?

Kodėl degalų kainos Lietuvoje jei ne perpus, tai bent ne trečdaliu mažesnės? Ir kodėl degalų kainos Lietuvoje nesustabdomai kyla – net ir tomis dienomis ar savaitėmis, kai nafta rinkoje pinga? Juk brangstant degalams, brangsta ne tik kelionės automobiliu, bet ir prekės parduotuvėse, paslaugos, važinėjimas viešuoju transportu.

Stebėti Brent naftos kainos pokyčius (ir lyginti su kainų pokyčiais Lietuvos degalinių švieslentėse) galima spustelėjus šią nuorodą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(165)
(7)
(158)

Komentarai (29)