Nafta pasaulio biržose jau savaitę 10 proc. pigesnė. O ar nors 1 proc. pigesni Lietuvoje... degalai?  (18)

Lietuvoje – pats vidurvasaris. Kas poilsiauja, kas šiaip mėgaujasi šiltais orais ar juos keiksnoja. Graikijos bankroto šešėlis, nesibaigiantis Rusijos-Ukrainos konfliktas ir t.t. Kam čia įdomu, kad nafta jau visą savaitę atpigusi 10 proc. ir kainuoja nebe 63 dol., o jau tik 56-57 dol. O kiek Lietuvoje atpigo degalai? Tiesa, čia turbūt ne Lietuva, o Liuksemburgas, kur piliečiams degalų kaina (koks skirtumas kiek lupa už litrą – 1 eurą ar 2 eurus?) – giliai dzin.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Todėl ir padėtis tokia. Nors "Brent" rūšies naftos, iš kurios gaminami degalai, kaina smuko net 10 proc. ir jau savaitę nebekainuoja nė 60 dol., kainos Lietuvos degalinių švieslentėse – lyg įkaltos tose pačiose kosminėse aukštumose ir, skaičiuojant litais, visą vasarą kainuoja apie 4,50 Lt už litrą (apie 1,30 euro).
 
Ar verta priminti, jog tiek pat degalai kainavo ir prieš metus – beje, apie tai jau kalbėta. Tiesa, nafta prieš metus kainavo dvigubai brangiau. Išeitų, degalai Lietuvoje dabar turėtų kainuoti dvigubai pigiau nei pernai, nes nafta jau beveik ištisus metus yra dvigubai pigesnė nei 2014-aisiais. Taigi, ir litras degalų turėtų kainuoti ne 4,50 Lt, o 2,25 Lt, na gerai, 2,50 Lt. Arba 0,65-0,72 euro.

Ką jūs! Degalai per savaitę nepigo nė tų 10 proc., kuriais pigo nafta. 10 proc. pigesni degalai dabar turėtų kainuoti apie 13 eurocentų (o tai yra 44 lietuviški centai) pigiau, todėl kainos degalinių švieslentėse turėtų būti daugių daugiausiai 1,17 euro. Ką rodo degalinių švieslentės visą šią savaitę? Ogi tuos pačius 1,28-1,30 euro (4,41-4,48 Lt).

Naftos kainų pokyčius tiesiogiai stebėti galite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(50)
(11)
(39)

Komentarai (18)