Už vaivorykštės spalvų laikrodžio nešiojimą galite atsidurti kalėjime  (1)

Malaizijoje už vaivorykštės spalvų laikrodžio „Swatch“ nešiojimą nuo šiol galite būti nuteisti trejus metus kalėti. Vyriausybė uždraudė šio prekės ženklo „su LGBTQ susijusius“ gaminius, teigdama, kad jie „kenkia moralei“, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis oficialiais dokumentais, su kuriais susipažino CNN, bet kuriam, nešiojančiam Šveicarijos laikrodžių gamintojo vaivorykštės tematikos gaminius, ne tik gresia laisvės atėmimas, bet ir bauda iki 4375 JAV dolerių.

Draudimas nešioti apima laikrodžius, aksesuarus ar susijusius gaminius.

Homoseksualumas yra nusikaltimas, už kurį Malaizijoje, musulmonų daugumos šalyje, baudžiama laisvės atėmimu iki 20 metų ar baudomis. Šalyje pastaraisiais metais stiprėja konservatyvus požiūris.

„Swatch“ gaminiai buvo uždrausti, nes jie kenkia arba gali pakenkti moralei, visuomenės interesams ir nacionaliniams interesams, nes propaguoja, remia ir normalizuoja LGBTQ judėjimą, kuriam nepritaria plačioji Malaizijos visuomenė“, – teigiama ketvirtadienį Vidaus reikalų ministerijos pareiškime.

Gegužės mėn. Malaizijos valdžios institucijos visoje šalyje surengė reidą „Swatch“ parduotuvėse ir konfiskavo 172 laikrodžius, kurie priklausė prekės ženklo „2023 Pride“ kolekcijai.

Laikrodžiai buvo konfiskuoti, nes „turėjo LGBTQ atspalvių“, tuomet teigė valdžios institucijos.

Po šio įvykio „Swatch“ generalinis direktorius Nickas Hayekas jaunesnysis paskelbė griežtą pareiškimą.

„Griežtai prieštaraujame, kad mūsų laikrodžių kolekcija, kurioje naudojamos vaivorykštės spalvos ir kuri turi taikos ir meilės žinutę, galėtų kam nors pakenkti“, – rašė N.Hayekas.

 

„Priešingai, „Swatch“ visada propaguoja pozityvią gyvenimo džiaugsmo žinutę. Joje nėra nieko politinio. Mums įdomu, kaip Malaizijos vyriausybė konfiskuos daugybę gražių natūralių vaivorykščių, kurios pasirodo danguje virš Malaizijos“, – teigė jis.

Malaizijos „Swatch“ padalinys teigė, kad reidai buvo neteisėti, ir po to pateikė Aukščiausiajam teismui ieškinį, kad užginčytų vyriausybės veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(1)
(18)

Komentarai (1)