Ruošiantis mokslo metams: kaip pigus GPS sekiklis gali padėti ne tik apsaugoti automobilį, bet ir vaikus?  (2)

Kasmet tėvai su nerimu savo vaikus išleidžia į mokyklą. Nors mūsų šalis yra pakankamai saugi, visko gali pasitaikyti. Tėvai niekada nebus 100 % ramūs, tačiau paprastas GPS sekiklis gali padėti jiems į mokslo metų pradžią pažiūrėti ramiau. Kaip šis prietaisas gali pasitarnauti vaikams apsaugoti?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie potencialius pavojus net nesinori kalbėti, tačiau jūs patys žinote, kad net ir ramiausiais laikais, net ir saugioje šalyje gali pasitaikyti siaubingų nusikaltimų. Kita vertus, ir patys vaikai gali įsivelti į įvairias problemas ar gerai nepagalvoję tiesiog pasiklysti miesto džiunglėse. Paprastas, pigus GPS sekiklis gali bent šiek tiek sumažinti tokio nerimo priežastis.

Kaip žinote, GPS sekiklis leidžia nustatyti automobilio ar žmogaus buvimo vietą. Šis įrenginys leidžia sukurti virtualią teritoriją, kurios ribas peržengus gausite įspėjimą į savo išmanųjį telefoną. Taip visuomet žinosite, jei vaikas nuklysta kažkur, kur jam nederėtų būti. K8 siųstuvas matomas nuotraukose turi ir mikrofoną, taigi galėsite pasiklausyti savo vaiko aplinkos. Aišku, svarbu tai daryti tik tam tikrais atvejais, kuomet kyla abejonių dėl saugumo, kad nebūtų pažeistas vaiko privatumas.

K8 leidžia pasidomėti, kur vaikas lankėsi, kur vaikščiojo, realiu laiku matyti jo buvimo vietą. Pats siųstuvas veikia paprastai. Tereikia įdėti SIM kortelę, ir tuomet įrenginys savo koordinates nuolat siųs į serverį. Jas pasiekti galėsite išmaniuoju telefonu su specialia programėle, ar prisijungę prie sistemos internete. Didžiausias jūsų rūpestis bus prisiminti įkrauti įrenginį - prietaisui pilnai įkrautos baterijos pakaks 3-5 dienoms.

Galiausiai, reikia paminėti, kad K8 sekiklis yra visai mažas. Jį galima naudoti kaip raktų pakabuką, todėl vaikui jokių problemų jį nešiotis tikrai nekils. Jei dar dvejojate ar verta taip sekti savo vaiką, pasakysime, kad sekiklius vaikams rekomenduoja daugelis technologijų svetainių. Pavyzdžiui, Laptopmag.com teigiama, kad tėvai tiesiog jaučiasi saugiau, kai žino, kur yra jų vaikai. Svarbu neperdėti ir naudotis šiuo prietaisu tik tuomet, kuomet kyla įtarimų dėl vaiko buvimo vietos.

Kita vertus, K8 sekiklis puikiai tinka ir automobiliams bei gyvūnams sekti. Jis turi magnetinį paviršių, todėl jį lengva paslėpti kur nors transporto priemonėje, o ir ant šunelio antkaklio jis tikrai nepamaišys.

K8 šiuo metu kainuoja €16,50. Tai - nedidelė investicija į vaiko saugumą ir savo paties ramybę. Pats laikas tuo pasirūpinti, kol dar neprasidėjo mokslo metai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(8)
(0)

Komentarai (2)