„Xiaomi Mi IV“ ar „Bluedio TE“? Dvi neįtikėtinai pigios, bet labai geros ir skirtingiems poreikiams pritaikytos ausinės  (1)

„Bluedio“ - gerą vardą turinti ir jį sauganti įmonė. Šiuo prekiniu ženklu žymimi aukštos klasės produktai, kurie vis tiek pasižymi įkandama kaina. Visgi, šioms „Bluedio TE“ taikoma akcija vis tiek stebina - geros ausinės šiuo metu pagal kainą yra patraukliausias „Bluedio“ produktas Gearbest.com portale.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ne kartą anksčiau kalbėjome apie kitas įperkamas aukštos klasės ausines - hibridines „Xiaomi Mi IV“. Jos turi pintą laidą, hibridinės technologijos garsiakalbius, metalinį korpusą ir atkuria platų dažnių diapazoną. Geriausia tai, kad „Xiaomi Mi IV“ visada kainuoja labai pigiai - šiuo metu kainuoja €15,37. Tai yra tikrai geros ausinės ir jos surasti konkurentų yra sunku, tačiau „Bluedio TE“ yra būtent tos ausinės, kurios galėtų mesti rimtesnį iššūkį.

Visgi, šios dvi ausinės yra gana skirtingi produktai, tik jų kaina yra panaši, o su dabartine nuolaida, „Bluedio TE“ kainuoja geru trečdaliu pigiau. Visgi, „Bluedio TE“ yra belaidės. Taip, į skirtingas ausis įkišamas ausines jungia laidas, tačiau su įrenginiu šios ausinės bendrauja „Bluetooth“ ryšiu. Tai - ir nemažas privalumas prieš „Xiaomi Mi IV“, ir trūkumas.

Privalumas dėl to, kad su „Bluedio“ prietaisu yra kur kas paprasčiau judėti, sportuoti, keliauti dviračiu ir užsiimti kitomis fizinio aktyvumo reikalaujančiomis veiklomis. Trūkumas tas, kad per „Bluetooth“ ryšį nepavyks perduoti tokios pat kokybės garso signalo, kaip per laidą, o ir reikės nuolatos pakrauti bateriją. 

Iš pirmo žvilgsnio, „Bluedio TE“ taip pat geriau laikysis ausyje. Abu šie įrenginiai turi giliai įstatomus antgalius, kurie yra pakreipti kampu, kad ergonomiškai tiktų daugeliui ausų, tačiau „Bluedio TE“ turi ir kabliuką, kuris padeda ausinėms tvirčiau laikytis ausies kaušelyje. Tai, vėlgi, svarbiau aktyviems žmonėms. 

Dėl savo panaudojimo ir laido trūkumo „Bluedio TE“ ausinės yra 4 gramais lengvesnės už „Xiaomi Mi IV“. Tai - labai mažas skirtumas, iš esmės atsiradęs todėl, kad „Xiaomi Mi IV“ korpuse yra kur kas daugiau metalo - „Xiaomi“ ausinės yra gražesnės ir tvirtesnės. Tai - ne vienintelis „Xiaomi Mi IV“ privalumas prieš „Bluedio TE“.

Taip, patogu, kad „Bluedio TE“ yra belaidės, tačiau jas reikės įkrauti. „Xiaomi Mi IV“ gros tol, kol baigsis visos jūsų dainos, o „Bluedio TE“ baterijos baigsis jau po 4 valandų. Kita vertus, daugeliui sportuojančiųjų tokios baterijos tarnavimo trukmės turėtų pakakti.

Galima numanyti, kad laidinės „Xiaomi Mi IV“ taip pat atkurs gražesnį garsą platesniame dažnių diapazone, kiek iš vis tai yra įmanoma į ausį įkišamoms ausinėms. Šios ausinės dažnai minimos geriausių pigių ausinių sąrašo viršūnėse dėl savo hibridinių garsiakalbių, kurie puikiai atkuria aukštus ir žemus garsus.

Tačiau ir „Bluedio“ šiuo klausimu turi puikų vardą, tad skirtumą galės pajusti nebent išlavintos klausos pirkėjai. Be to, gamintojas skelbia, kad „Bluedio TE“ ausinės turi dvi skirtingo dydžio tuštumas, kurios muzikai suteiks gyvybingumo ir skaidrumo. Aišku, atkuriamo dažnio diapazono tai nepraplatina.

Tačiau didžiausias „Bluedio TE“ ausinių privalumas yra kaina. Tikrai geros „Bluedio TE“ ausinės šiuo metu kainuoja  €10,83. Už šią kainą dar gausite ir dvi poras kabliukų, dvi poras antgalių ir patogų kietą dėklą ausinėms įsidėti. Nors „Xiaomi Mi IV“ atrodo geriau ir yra tvirčiau pagamintos, „Bluedio TE“ yra patogesnės sportuojantiems ir už žemą kainą siūlo daugiau.

Tad ką rinktis? Kaip visada, idealaus ir visiems gyvenimo atvejais tinkamo sprendimo nėra - visada reikia žiūrėti savo prioritetus. Gera žinia ta, kad šių abiejų ausinių kaina tokia, jog nebus didelio skausmo įsigijus net ir abi - vienas sportui ir aktyvesniam laisvalaikiui, kitas tam atvejui, kai išsenka baterija arba norisi ramiau pasimėgauti maksimaliai kokybišku garsu. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai (1)