Dvi išskirtinės išmaniosios apyrankės iš Kinijos: kuo ypatingos ir kuo skiriasi „Huawei Band 3“ nuo „Xiaomi Amazfit A1603“  (2)

Išmanioji apyrankė - tai aktyvaus gyvenimo palydovas. Apie jas šiame portale jau kalbėjome nemažai. Geriausia tai, kad geros išmaniosios apyrankės nebūtinai yra brangios. Pavyzdžiui, „Huawei Band 3“ ir „Xiaomi Amazfit A1603“ ne tik puošiasi garsiais vardais, bet ir yra labai panašių ir prieinamų kainų. Tad kokios šių apyrankių pagrindinės savybės ir kuo jos skiriasi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visus straipsnius apie išmaniasias apyrankes būtų galima pradėti vienodai - paminint esmines funkcijas, kurias jos visos atlieka. Tas pats ir su „Huawei Band 3“ - ši apyrankė skaičiuoja žingsnius, matuoja širdies pulsą, stebi miego ritmus, veikia kaip žadintuvas, primena pajudėti ir paskelbia apie į telefoną atėjusias žinutes bei pranešimus. 

„Huawei Band 3“ taip pat rodo treniruotės tempą, sudegintas kalorijas, o su telefonu bendrauja „Bluetooth 4.2“ ryšiu, kuris tausoją baterijos energiją. Taigi, šiais bruožais „Band 3“ nenusileidžia niekam, tačiau visas šias funkcijas atlieka ir kiti įrenginiai.

„Huawei Band 3“ turi OLED ekraną, kuris užsidega vos pakėlus ranką. Tai yra, norint pamatyti laiką, nereikės naudotis jutiminiu mygtuku - ekranas užsidegs vos tik to panorėsite. Tai taip pat skirta energijos tausojimui, kuris, akivaizdu, buvo didžiulis prioritetas kuriant „Band 3“ apyrankę. Gamintojo duomenimis, „Huawei Band 3“ budėjimo režimu gali ištverti net 45 dienas, deja realybėje ji ištveria vos 3-4 dienas

Teigiama, kad įprastai, ne intensyviai naudojamą „Huawei Band 3“ apyrankę reikės įkrauti maždaug kartą per mėnesį. Įrenginys nesijungia prie interneto, o ekranas neturi galybės spalvų, todėl 100mAh talpos ličio jonų baterija yra naudojama itin taupiai. Kitas didelis „Huawei Band 3“ privalumas - atsparumas vandeniui.

Šios apyrankės nereikės nusiimti ne tik prausiantis po dušu (nebent mėgstate itin karštą vandenį), bet ir plaukiojant upėje. Panardinimas po vandeniu jos tikrai nesugadins. Gearbest.com teigiama, kad „Huawei Band 3“ atitinka aukštos klasės laikrodžiams priskiriamą 50 m atsparumo vandeniui standartą, kuris reiškia, kad su šia apyranke būtų galima ir nardyti.

 

Taigi, „Huawei Band 3“ yra gera, bet paprasta išmanioji apyrankė, pasižyminti gerai žinomu vardu, puikia baterija ir brangiems laikrodžiams priskiriamu atsparumo vandeniui reitingu. O ir kaina visai patraukli - „Huawei Band 3“ šiuo metu kainuoja €35,72. Galima rinktis iš trijų apyrankės spalvų.

Visa tai šią apyrankę stato į priešingą ringo kampą puikiai žinomai konkurentei iš „Xiaomi“. 

„Xiaomi Amazfit A1603“ šiuo metu parduodama su nuolaida, tad kainuoja šik tiek mažiau - €30,31. Apyrankė taip pat turi stačiakampį korpusą, OLED ekraną, o ir funkcijas atlieka iš esmės tas pačias. Skirtumai yra labai subtilūs. 

„Xiaomi Amazfit A1603“ turi silpnesnę, 70 mAh bateriją, kuri budėjimo režimu išgyvens apie 20 dienų ir testai rodo, kad taip yra iš tikro. „Xiaomi“ įrenginys turi ir įprastą, puikiai pažįstamą atsparumo vandeniui reitingą - IP67. Tai reiškia, kad į šį įrenginį nepateks nei dulkės, nei vanduo - skaičiukas 7 prie atsparumo vandeniui rašomas tiems prietaisams, kurie vandenyje (maždaug metro gylyje) išbūna pusvalandį. Tai mažesnis atsparumas nei 8 ir nardyti su tokia apyranke nepatartina, tačiau kasdieniniam gyvenimui - per akis. Pavyzdžiui, dušo ji nebijo visiškai. 

Galiausiai, skiriasi ir medžiagos, iš kurių šie įrenginiai yra pagaminti.

„Xiaomi“ didžiuojasi, kad „Amazfit A1603“ korpusas yra dengtas UV spinduliams ir subraižymui atspariu sluoksniu. Tuo tarpu „Huawei“ tokios informacijos nepateikia. Žinoma, kad „Huawei Band 3“ korpusas yra plasitikinis, o štai „Xiaomi Amazfit A1603“ naudoja polikarbonato ir aliuminio derinį. Galiausiai, „Xiaomi Amazfit A1603“ apyrankė yra pagaminta iš kokybiškesnės TPSiV medžiagos ir turi kiek tvirtesnį užsegimą, nors ir „Huawei Band 3“ poliuretano apyrankė yra pakankamai kokybiška.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(5)
(0)

Komentarai (2)