„Insta360 Air“: tereikia telefono ir gaunate unikalią 360 laipsnių video studiją su šia kompaktiška VR kamera  (2)

Šis nedidelis ir itin lengvas „Android“ įrenginiams skirtas priedas turi išskirtinių galimybių: jis tiesiogine prasme paverčia išmanųjį telefoną virtualiosios realybės vaizdo kamera su visa eile papildomų programinių funkcijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Technologijų prasme minėtasis funkcionalumas nėra naujiena, tačiau „Insta360 Air“ visa tai sutalpina miniatiūrinio dydžio korpuse ir sveria vos 27 gramus. Vaizdui filmuoti „Insta360 Air“ naudoja dvigubą ultra-plataus kampo „fish-eye“ objektyvą, kurio kiekvienas lęšis atskirai apima 210 laipsnių kampą. Apjungiant šiuos du vaizdo srautus užtikrinama pilna 360 laipsnių kampo aprėptis.

Savo galimybėmis šis mažylis nenusileidžia daugelio gamintojų vaizdo kameroms. Pavyzdžiui, naudojant „Insta360 Air“ galima užfiksuoti tiek pavienes nuotraukas, tiek iki 3K raiškos video, yra numatyta vaizdo stabilizavimo funkcija, palaikoma gana plati integracija su interneto socialiniais tinklais, įskaitant „YouTube“, „Facebok“, „Twitter“ ir t.t. Filmuojamą arba fotografuojamą vaizdą galima stebėti savo išmaniojo telefono ekrane, o pabaigus darbą galima iškart pasidalinti užfiksuotais įspūdžiais savo socialinių tinklų paskyrose.

Turimų „Insta360 Air“ funkcijų gausa tuo neužsibaigia. Verta paminėti ir tai, kad šis įrenginys leidžia transliuoti realiu laiku filmuojamą vaizdą tiesiai į įvairias populiariausias tokį funkcionalumą palaikančias internetines platformas, pvz. „Facebook“, „YouTube“, „Periscope“. Tokio įrenginio pasirinkimas yra idealus kelionėse, koncertuose, kai norisi neapsikrauti sunkia papildoma įranga, tačiau tuo pačiu norisi įspūdžiais pasidalinti su kuo platesniu draugų ratu.

Be abejo, kaip ir daugelis modernių erdvinių vaizdo kamerų, „Insta360 Air“ užtikrina galimybę peržiūrėti įrašytus vaizdus pasinaudojant virtualiosios realybės akiniais, t.y. 360 laipsnių apžvalgos kampu. Tiesa, tam reikia įsigyti papildomą įrangą. Tačiau galima apsieiti ir be papildomų įrenginių – vaizdo įrašus galima stebėti tiesiai  telefono ekrane.

Iš kitų svarbių savybių tarpo galima paminėti USB OTG standarto palaikymą, suderinamumą su „Android OS“ pradedant 5.1 versija. Siūlomi du atskiri modeliai su „Micro USB“ ir „Type-C“ jungtimis, tad pirkėjui lieka tik pasirinkti jam tinkamą jungties variantą. Per kažkurią iš šių jungčių kamera ir tvirtinama prie telefono arba jungiama prie kompiuterio.

Darbui su kamera naudojama programėlė pasiekiama per „Google Play“ ir jos aplinkoje yra numatytos kai kurios nuotraukų redagavimo funkcijos, tad prireikus galima apsieiti ir be „sunkiasvorių“ kompiuterinių vaizdo redagavimo programų.

„Insta360 Air“ kaina yra itin konkurencinga - „GearBest“ portale su nuolaidos kodu GBCE pradinė kaina €126.11 dar sumažėja papildomais 13%, t.y. iki €109.72.

Pilna „Insta360 Air“ parametrų specifikacija pateikiama žemiau:

Pavadinimas

Insta360 Air

Video formatas

MP4

Objektyvo apertūra

F2.4

Apžvalgos kampas

360 laipsnių

Video raiška

2560 x 1280,3008 x 1504

Video kadrų dažnis

30 FPS

Nuotraukų formatas

JPG

Audio sistema

Integruotas mikrofonas/garsiakalbis (AAC formatas)

Svoris

27 g

Matmenys

3.76 x 3.76 x 3.95 cm

Pakuotės turinys

1 x kamera, 1 x silikoninis dėklas, 1 x naudojimo instrukcija anglų k.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (2)