Bekovodama su „Samsung“, „Apple“ gavo smūgį iš „Motorola“  (14)

Patyrusi pralaimėjimus prieš korėjiečių „Samsung“ jau epinėmis tapusiose teismo bylose JAV ir Australijos teismuose, kompanija „Apple“, panašu, gali išgyventi gana svarią nesėkmę prieš kitą konkurentą – „Motorola Mobility“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Interneto svetainės „AllThingsD“ teigimu, „Motorola“ Vokietijoje jau pasiekė pergalę pirmame teismų maratono etape, siekdama uždrausti prekybą kai kuriais „Apple“ produktais. Tai reiškia, kad „iPhone“ ir „iPad“ modeliai su 3G palaikymu gali būti uždrausti visoje Europos Sąjungoje.

Vienas iš Vokietijos teismų nustatė, jog „Apple“ įrenginiuose naudojama „Motorola“ patentuota technologija, susijusi su GPRS duomenų perdavimu, ir tai, kaip šia technologija perduodami duomenys mobiliojo ryšio tinklais. Kompanijos „Apple“ teigimu, „Motorola“ patente aprašoma technologija yra neatskiriama GPRS dalis ir todėl ją būtina licencijuoti, remiantis FRAND standartu, kuris numato sąžiningą konkurenciją tarp gamintojų (o kartu nustato ir supaprastintas licencijavimo sąlygas).

Vis tik, kaip matome, teismas palaikė „Motorola Mobility“ pusę, o nuosprendyje minimi visi „Apple iPhone“ įrenginiai, išskyrus „iPhone 4S“, kuris debiutavo vėliau, nei buvo prasidėjęs šios bylos nagrinėjimas. Savo ruožtu, galutinis teismo nuosprendis galiotų ne tik „iPhone“, bet ir „iPad“ modifikacijoms su 3G mobiliojo ryšio palaikymu.

Savo ruožtu, „Motorola“ patenkinta teismo sprendimu. Tuo tarpu „Apple“ ruošiasi nuosprendį apskųsti, be to, kompanija iš JAV jau pareiškė, kad galimi draudimai nepadarys įtakos kompanijos pardavimams švenčių sezono metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)