Teismas neleido „HTC“ naudoti iš „Google“ pasiskolintus patentus  (0)

JAV Tarptautinės prekybos komisijos teismas priėmė sprendimą neleisti Taivano gamintojui „HTC“ naudoti patentus, kuriuos ši bendrovė pasiskolino iš „Google“ bei siekė juos panaudoti prieš „Apple“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio teismo istorija prasideda dar 2011 metų rudens pradžioje, kai „Apple“ apkaltino „HTC“ pažeidžiant jos intelektinę nuosavybę, o „HTC“ savo ruožtu pasitelkė savo turimus bei iš „Google“ gautus patentus pateikdama savo ieškinį. Jame „HTC“ siekia uždrausti į JAV importuoti „iPhone“ išmaniuosius telefonus.

Tarptautinės prekybos komisijos sprendimas neleisti naudoti „Google“ patentus grindžiamas tuo, kad jie nėra „HTC“ nuosavybė ir visos teisės, nepaisant sudarytų sutarčių tarp dviejų bendrovių dėl perduotų patentų, priklauso „Google“. „HTC“ sužinojusi apie nenorima linkme pajudėjusius reikalus teismuose teigia, kad nuosprendį apskųs ir bandys padaryti viską, kad būtų leista naudotis suteikta intelektine nuosavybe.

Be to, toks teismo sprendimas gali tiesiogiai padaryti įtakos „Google“ ketinimams apsaugoti savo „Android“ partnerius nuo „Apple“ ir „Microsoft“ teisininkų. Paieškos gigantui gali būti sunku panaudoti visus turimus „Motorola Mobility“ patentus, kuriuos įsigijo už 12,5 mlrd. dolerių pirkdama mobiliųjų telefonų gamintoją jei negalės jų „paduoti“ į bėdą pakliuvusiems partneriams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mobili.lt
Mobili.lt
Autoriai: Dmitrij Savickij
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: