Nuomonė: iOS – gera ir brangi, Android – bloga ir pigi  (139)

Populiaraus Interneto puslapio Gizmodo redaktorius Sam Biddle išsakė savo nuomonę apie operacinės sistemos Android populiarumą. Jo teigimu, ši sistema pasakišką populiarumą įgijo toli gražu ne dėl savo puikių charakteristikų, o tik dėl didelio kiekio pigių mobilių įrenginių, kurie kaip pagrindą naudoja būtent Google programinę platformą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiausia šioje srityje pasižymėjo Samsung, LG, ZTE ir daug kitų gamintojų, kurie ir užkariavo Android išsvajotus 75 % mobilių operacinių sistemų rinkos.

Gizmodo redaktorius kaip įrodymą pateikia sociologines apklausas, kurių rezultatu tapo priklausomybė tarp Android išmaniojo telefono ir žmonių finansinių galimybių. Jei tikėti šiais duomenimis, kuo neturtingiau gyvena žmogus, tuo didesni šansai įsigyti Android telefoną, ir tikrai ne iPhone, kuris kainuoja kartais žymiai brangiau.

Kartu pažymima, kad pagrindinės Android produkcijos vartotojai yra Kinijos ir Indijos gyventojai, kurie negali pasigirti aukštu pragyvenimo lygiu. Jungtinėse Valstijose pagrindiniai Android vartotojai yra afroamerikiečiai ir ispanakalbiai gyventojai, kurių pragyvenimo lygis taip pat dažnai nesiekia pragyvenimo šioje šalyje vidurkio. Kalbėdamas apie funkcionalumo ypatybes, Sam Biddle pergalę vienareikšmiškai atidavė iOS, pavadinęs ją patikima sistema, o štai Android neteko išgirsti nė vieno palankaus žodelio.

Įdomi ir dar vieno interneto puslapio, TechCrunch, redaktoriaus John Biggs nuomonė, kuris palaiko kolegą iš Gizmodo ir situaciją mobilių operacinių rinkoje lygina su alkoholiu: „Yra geras viskis ir yra pigus viskis, tuo tarpu pigaus gero viskio gamtoje neegzistuoja. Aišku, mes nesiimsime teisti abiejų redaktorių ar jų teisinti, o tik priminsime ChangeWave atliktą apklausą. Pastarosios rezultatai rodo, kad 71 % iOS savininkų yra patenkinti savo mobiliais įrenginiais, tuo tarpu tarp Android savininkų tokių yra tik 48%. Pagal šį rodiklį Android aplenkė net Windows Phone 8, kuria yra patenkinti 53% tokių įrenginių savininkų.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(19)
(1)
(-1)

Komentarai (139)

Susijusios žymos: