Specialus „ištvermės“ režimas, kurį sugalvojo „Vernee“: kaip iš vidutinės baterijos galima išspausti maksimumą  ()

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet savo pirkėjams bando pasiūlyti kažką naujo ar kitų išbandyto, bet populiaraus. Labai dažnai tokie sprendimai sukelia nemažai galvos skausmo, nes tai naudoja papildomą baterijos energiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visai neseniai rašėme apie tai, jog Kinijos kompanija „Vernee“ pristatė naująjį savo flagmaną „Vernee Mars Pro“, kuris aprūpintas ne tik visomis aukštos klasės įrenginiams būdingomis savybėmis, tačiau ir talpia, bet ne rekordinio dydžio 3500 mAh talpos baterija.

3500 mAh talpa - šiek tiek daugiau nei tradicinis vidurkis, bet iki rekordų toli gražu - galima surasti telefonų ir su 5000 mAh talpos baterija, ir net su 10 000 mAh talpos baterija. Tiesa, kuo didesnė baterija, tuo telefonas storesnis ir labiau panašus į plytą, nei į modernų išmanųjį. O štai „Mars Pro“ pasižymi vos 7,6 mm storio korpusu.

Niekam nekyla abejonių, kad 3500 mAh talpos baterijos turėtų užtekti bent jau parai telefonu naudojantis nelabai intensyviai. Tačiau kas būtų, jei norėtumėte telefonu naudotis labai intensyviai? Net ir geriausi flagmanai tuomet vos ištveria nuo ryto iki vakaro, tad nejaugi „Mars Pro“ neatlaikytų nė vienos dienos?

Pasirodo, „Vernee“ inžinieriai apie tai pagalvojo ir sukūrė įdomų sprendimą, kaip išspausti maksimumą iš santykinai nedidelės talpos baterijos ir pataupyti energiją, tuomet, kai to reikia labiausiai. „Vernee“ technikai vartotojui suteikia „ištvermės“ režimą (ang. Endurance mode), kuris leidžia Jums sutaupyti beveik 50% baterijos energijos.

Įdomiausia tai, jog įjungus šį režimą, su esama baterija „Mars Pro“ modelis gali atlaikyti visą, net labai įtemptą darbo dieną.

Ir tai nėra tiesiog įprastas baterijos taupymo režimas, kuris dažniausiai apriboja naudojimąsi telefonu - pavyzdžiui, „Vernee Thor E“ išmanusis turi baterijos tausojimo režimą „Ultra Power Saving Mode“, kurį pasirinkus 20% baterijos Jums pakaks dar 24 valandoms. Tiesa, kuomet veikia ši funkcija - vaizdas „Vernee Thor E“ ekrane tampa ne toks ryškus bei nespalvotas (viskas tampa balta ir juoda), Jūs negausite pranešimų iš įdiegtų aplikacijų bei bus papildomai optimizuotas nuolat įjungtų programėlių veikimas. Nelabai patogu, tiesa?

O štai „Vernee Mars Pro“ telefone įjungus „ištvermės“ režimą, viskas vyksta visiškai kitaip. Pirmiausia, Jūs patys galėsite pasirinkti bet kokias 6 dažniausiai naudojamas programėles, kurios veiks net ir tuomet, kuomet įjungtas energijos taupymo rėžimas. O štai visos kitos programėlės automatiškai stabdomos, kad iš vis neeikvotų energijos. Ir tai yra labai svarbus momentas - net jei programėlių neįjungiate, jos vistiek veikia „tyliuoju“ režimu ir eikvoja ne tik baterijos energiją, bet ir RAM. Apie tai rašėme straipsnyje „Kur pradingsta telefono RAM? Daugiausiai telefono resursų suryjančios programėlės“.

Verta paminėti ir tai, jog su „ištvermės“ režimu „Vernee Mars Pro“ 15% baterijos energijos dirbant vidutinišku intensyvumu, turėtų pakakti kone visai dienai. 

Kitas svarbus klausimas - kaip greitai galima įkrauti bateriją? „Vernee Mars Pro“ turi greito įkrovimo funkcija, kuri leis Jūsų telefoną įkrauti vos per 90 minučių. Jeigu Jums reikia skubiai kažkur išvykti - per 10 minučių galėsite įkrauti 20% arba 20 minučių - net 40% baterijos. Verta atkreipti dėmesį ir į programinės įrangos bei telefono geležies suderinimą tarpusavyje.

„Vernee Mars Pro“ išmanusis pasižymi ne tik itin efektyviu baterijos taupymo rėžimu, tačiau ir naudoją „Vernee OS“ programinę įrangą, kuri yra sukurta pagal „Android 7“ operacinę sistemą. Dėl tinkamai atliktos optimizacijos ir puikaus suderinimo su visai telefono komponentais - šis įrenginys pasižymi puikiu baterijos naudojimo balansu. Puiki optimzicija lemia tai, jog be energijos taupymo režimo 3500 mAh talpos baterijos šiam įrenginiui pakanka daugiau nei parai naudojantis vidutiniu intensyvumu. Bet norint išspausti maksimumą, rekomenduojama rinktis minėtą „ištvermės“ režimą.

Grįžtant prie įrenginio specifikacijų - „Vernee Mars Pro“ pasižymi 5,5 colių įstrižainės „Full HD“ raiškos ekranu. Telefone naudojamas 16 nanometrų architektūros aštuonių branduolių „Helio P25“ centrinis procesorius su „Mali T880“ vaizdo plokšte. Įrenginys taip pat pasižymi net 6 GB operatyviosios atminties (RAM) ir 64 GB vidinės atminties (ROM). Taip pat telefonas išsiskiria USB C tipo jungtimi, turi 13 megapikselių galinę kamerą.

Atrodo įspūdingas telefonas, tačiau ar žinojote kiek jis kainuoja? „Vernee Mars Pro“ šiuo metu taikomos akcijinės kainos, todėl jį galima įsigyti už 179 JAV dolerius. Kai visos jo akcijos baigsis, gamintojas perspėja, kad šio modelio kaina ateityje turėtų kilti iki 200 JAV dolerių ar daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(4)
(6)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: