Į Lietuvą atkeliavo „neužmušamas“ telefonas, su kuriuo siūloma kalti vinis, tačiau patį pirkėją gali netyčia „užmušti“ kiniškų ir lietuviškų kainų skirtumas (Video)  ()

Nesunaikinamas telefonas už labai gerą kainą – taip trumpai būtų galima apibūdinti vieną iš naujausių „Doogee“ kūrinių, ką tik Lietuvą pasiekusį atsparųjį telefoną S60, rašoma pranešime spaudai, kurį gavo technologijos.lt redakcija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ką gi, gera žinia ta, kad į Lietuvą atėjo dar vienas naujas gamintojas iš Kinijos - „Doogee“. Produktų įvairovė niekada netrukdo. Deja, bet kainos ir vėl neadekvačiai skiriasi tarp to, kas siūloma Lietuvoje ir to, kas siūloma Kinijoje. 

Šiuo atveju kalba eina apie atsparųjį išmanųjį telefoną „Doogee S60“ - verta pastebėti, kad tai tikrai geras modelis. Apie jį jau rašėme apžvalgoje „Doogee S60“ - turbūt geriausias iki šiol bandytas padidinto atsparumo išmanusis telefonas: 5580 mAh talpos baterija, puikus ekranas bei fantastiškas kainos ir kokybės santykis. Daugiau apie šio telefono privalumus galėsite paskaityti ir žemiau esančiame pranešime spaudai, o dabar trumpai palyginkime kainas. 

Pasak „Mobilalus“ atstovo, „Doogee S60“ Lietuvoje kainuos apie 400€. O štai Kinijoje, Gearbest parduotuvėje su ne pačia didžiausia nuolaida „Doogee S60“ kainuoja... 230€, į Lietuvą per paštą siunčiamas nemokamai, pas mus atkeliauja per ES sandėlius, tad paprastai tautiečius pasiekia be papildomų mokesčių.  Skaičiuojant matematiškai, Lietuvoje šis telefonas 74% brangesnis nei Kinijoje. 

Net jei patys doriausi pilietiški pirkėjai pradės bambėti, kad reikia remti saviškius ir valstybę, kas savaime suprantama yra labai geras dalykas, tai primename, kad kiekvienas iš jų gali savo noru sumokėti PVM (niekas to nedraudžia) - tuomet perkant iš Kinijos „Doogee S60“ kainuotų 278€. Muitų telefonams nėra, dar jei norite, dar galite pridėti duomenų laikmenos mokestį autoriams, bet vistiek aukščiau per 300€ neperlipsite.

Žinoma, pirkti iš Kinijos nėra taip patogu. Be to, Gearbest suteikia vienerių metų kinišką garantiją, tai nėra taip saugu ir paprasta pasinaudoti, kaip lietuviška garantija. O ir prekės iš Kinijos siunčiamos 2-3 savaites. Ar verta už tai primokėti papildomai apie 170€? Čia jau asmeninis klausimas kiekvienam asmeniškai, bet faktas, kad pamąstyti apie ką tikrai yra - juk iš mažų sutaupymų per metus susidaro didžiulės sumos papildomiems pirkiniams

Kiek geresnė situacija su pigesniu modeliu „Doogee S30“. Lietuvoje jis kainuoja 150 Eur, Kinijoje perkant iš Gearbest „Doogee S30“ kainuoja 102€. Skirtumas beveik 50€ - Lietuvoje šis telefonas apie 50% brangesnis nei Kinijoje. 

Taigi, tiek apie kainas, o toliau - originalus ir be pataisymų pranešimas spaudai


Internete populiarumo jau spėjo sulaukti trumpas video filmukas, kuriame S60 išbandomas šalčiu, ugnimi, verdančiu vandeniu.

Jis netgi metamas iš maždaug antro aukšto pro langą ant kieto grindinio, telefonu – tiek ekrano, tiek priešinga puse – kalamos vinys.

Visus šiuos išbandymus telefonas atlaiko ir veikia lyg nieko nebūtų atsitikę.

S60 atsparumą garantuoja ypatingas metalinis amortizuojantis korpusas ir „Corning Gorilla Glass 5“ stiklas.

Tačiau šis modelis – ne tik atsparumo pavyzdys. Po tvirtu paviršiumi tūno pakankamai įspūdingi šio telefono parametrai, užtikrinantys greitą ir patogų naudojimąsi. 8 branduolių 2.5 GHz procesorius, 6 GB + 64 GB atmintis, 5580 mAh baterija, greitasis įkrovimas, 5.2“ FullHD ekranas, 21.0 MP kamera.

„S60 yra puikus variantas tiems, kurie nori naudotis visais išmaniojo telefono teikaimais privalumais bet kokiomis aplinkos sąlygomis. Tokius telefonus renkasi alpinistai, statybininkai, ūkininkai, keliautojai ir kiti į rūsčias ar ekstremalias sąlygas dažnai patenkantys žmonės. Tačiau kur kas svarbiau tai, kad dabar atsparųjį telefoną galės įsigyti gerokai daugiau žmonių. Jį taip pat bus lengviau turėti ir kaip antrąjį telefoną, nes S60 kaina beveik dvigubai mažesnė už kitų gamintojų labai panašius kūrinius – apie 400 Eur“, - pasakojo „Doogee“ telefonus Lietuvoje platinančios bendrovės „Mobilalus“ atstovas Gediminas Bieliauskas.

Mažiau ekstremalų gyvenimą gyvenantys, bet atsparaus telefono pageidaujantieji gali rinktis lengvesnę ir stilingesnę jo versiją su kevlaro dangos korpusu – S30. Šis, kaip ir S60, yra sertifikuotas IP 68 standartu, kuris reiškia, kad telefonas turi aukščiausio lygio apsaugą nuo vandens ir dulkių.

S30 turi ir tokią pačią 5580 mAh bateriją, išskirtinai spalvingą „Vivid 5.0 HD“ ekraną, ypač tinkamą nuotraukoms ir filmams žiūrėti. Taip pat šoninį atrakinimą piršto antspaudu ir – kas ypač retai pasitaiko tarp atspariųjų telefonų – dvigubą kamerą, leidžiančią padaryti puikias nuotraukas ir sudėtingose aplinkos sąlygose. Dar viena puiki S30 savybė – kaina, siekianti vos daugiau nei 150 Eur.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(30)
(7)
(23)

Komentarai ()