„Apple“ ir „Samsung“ gavo milijonines baudas už telefonų lėtinimą, bet tai - tik pati pradžia?  (13)

Italijos konkurencijos tarnyba paskelbė, jog technologijų milžinėms „Apple“ ir „Samsung“ už „planuotą“ savo išmaniųjų telefonų „sendinimą“ skyrė atitinkamai 10 ir 5 mln. eurų baudas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie gamintojai visame pasaulyje sulaukė kaltinimų, jog skatina senesniuose telefonuose diegti operacinės sistemos atnaujinimus, dėl kurių tie telefonai lėčiau veikia, nes tikisi, kad tai jų savininkus galbūt paskatins įsigyti naują telefoną. Tačiau Italija pirmoji priėmė sprendimą už tai skirti baudas.

„Konkurencijos tarnybos atliktas tyrimas parodė, kad „Apple“ ir „Samsung“ vykdė nesąžiningą komercinę veiklą“, nurodoma tarnybos paskelbtame pranešime.

Dėl operacinės sistemos atnaujinimų „rimtai sutrikdavo telefonų veikimas ir jo efektyvumas gerokai sumažėdavo, o tai skatindavo senąjį telefoną greičiau pakeisti nauju“.

Pavyzdžiui, „Samsung“ telefonų „Note 4“ savininkams nurodė įdiegti naują „Google“ operacinės sistemos „Android“ versiją, skirtą naujesniam modeliui „Note 7“. Dėl to senojo modelio telefonai ėmė veikti lėčiau.

O „Apple“ išmaniųjų telefonų „iPhone 6“ savininkams liepė įdiegti operacinę sistemą, skirtą modeliui „iPhone 7“, ir dėl to senesnio modelio savininkams kildavo problemų.

„Apple“ skirta bauda yra didesnė, nes konkurencijos tarnyba taip pat nustatė, kad JAV technologijų milžinė klientų neinformavo apie „pagrindines“ savo telefonų ličio jonų baterijų charakteristikas, įskaitant jų vidutinį eksploatavimo laiką ir būdus jį pratęsti.

Italijos konkurencijos tarnyba savo tyrimą pradėjo sausį, gavusi skundų iš vartotojų.

Ši istorija gali taip paprastai nesibaigti - tyrimus pradėjo ne tik Italija, bet ir kitos šalys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(113)
(4)
(109)

Komentarai (13)