Kinai „Volvo“ gaivinimui skirs 900 mln. JAV dolerių  (0)

Švedijos automobilių gamintoją „Volvo“ perkanti Kinijos kompanija „Geely Holding“ į nuostolingai veikiančią bendrovę ketina investuoti 900 mln. JAV dolerių. „Geely“ atstovai teigia, kad bendrovė ketina parengti plėtros planus ir atgaivinti Švedijos automobilių gamintoją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaitgalį JAV automobilių gamybos koncernas „Ford Motor“ su kinų kompanija „Zhejiang Geely Holding Group“ pasirašė „Volvo“ bendrovės pardavimo sutartį. Sandorio vertė – 1,8 mlrd. JAV dolerių, rašo „Reuters“. Sandoris buvo pasirašytas Švedijoje. Oficialus “Volvo” atstovas Per Aake Frebergas (Per-Aake Froeberg) taip pat patvirtino šią informaciją.

„Geely“ vadovas Li Shifu pabrėžė, kad abi kompanijos dirbs atskirai ir kol kas kinai nėra numatę „Volvo“ automobilių gamybos Kinijoje. „Volvo“ šaknys yra Švedijoje ir „Volvo“ nebebus „Volvo“, jeigu kompanija nebebus iš šio krašto. Ateityje santykiai tarp „Geely“ ir „Volvo“ bus kaip brolių, o ne kaip tėvo ir sūnaus“, – sakė poetiška iškalba garsėjantis L.Shufu. „Geely“ sutiko įsigyti „Volvo“ iš „Ford“ koncerno už 1,8 mlrd. JAV dolerių. Kinijos automobilių gamintojas „Volvo“ įsigijimui iš viso skirs 2,7 mlrd. JAV dolerių.

Nuo 1999 metų ”Volvo” priklausė Amerikos automobilių koncernui ” Ford Motor”, kuris švediškąjį prekės ženklą įsigijo už 6,4 milijardus JAV dolerių. Paskutiniu metu dėl pasaulinės ekonominės krizės kompanija patyrė finansinių sunkumų. Nuostolingai dirbantis Švedijos automobilių gamintojas buvo pardavinėjamas nuo 2008 metų. Tuomet „Ford“ nusprendė atsikratyti ir kitais jiems priklausiusiais prekių ženklais „Jaguar“, „Land Rover“ ir „Aston Martin“, kuriuos parduoti pavyko gerokai anksčiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)