Egzistuoja vos 5. Unikalūs „Maserati“ ugniagesiams. Kaip atrodo greičiausia gaisrinė mašina (Foto)  ()

Iš viso 1967 metais buvo pagaminti tik penki 260 arklio galių „Maserati Quattroporte“ gaisriniai automobiliai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijoje „Artcurial“ aukcione buvo pateiktas neįprastas 1967 m. „Maserati Quattroporte“. Prabangus automobilis buvo paverstas gaisrine mašina. Jo istorija pristatyta aukciono namų svetainėje.

Buvo pagaminti tik penki tokie „Maserati Quattroporte“ pikapai. Jie buvo sukurti specialiai Italijos Grand Prix Formulė-1 lenktynėms. Įprastos ugniagesių mašinos buvo laikomos per lėtomis, nes lenktynių metu kilus gaisrui, reikėjo kuo greičiau atvykti į nelaimės vietą.

„Maserati Quattroporte“ modifikavo „Carrozzeria Grazia“ iš Bolonijos. Sportinis sedanas pasirinktas todėl, kad jame sumontuotas galingas 4,7 litro V8 variklis, išvystantis 260 arklio galių ir galintis išvystyti didesnį nei 200 km/val. greitį, Be to, jis yra gana didelis, todėl buvo galima sutalpinti reikiamą gaisrinę įrangą.

 

 

„Maserati Quattroporte“ buvo perpjautas kėbulas ir sumontuota vandens patranka su didžiuliu vandens rezervuaru. Pastebėtina, kad priekyje liko prabangios odinės sėdynės ir oro kondicionierius.

Priešgaisrinis „Maserati Quattroporte“ lenktynėse Italijoje dirbo iki aštuntojo dešimtmečio pabaigos, kol buvo parduoti visi 5 automobiliai. Šis automobilis buvo restauruotas 2011 m. Dabar už jį planuojama gauti nuo 150 000 iki 250 000 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: