Kurtas 10 metų. Netikėta. Kas nutiko pirmajam „Apple“ elektromobiliui  (1)

„Apple“ elektromobilis nebus išleistas. Vietoj to korporacija nusprendė sutelkti savo pastangas į dirbtinio intelekto plėtrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis „Apple“ elektromobilis nebus išleistas. Korporacijos vadovybė nusprendė uždaryti projektą, prie kurio dirbo apie 10 metų. Tai praneša „Bloomberg“.

Kaip tapo žinoma, „Apple“ generalinis direktorius Jeffas Williamsas per trumpą susitikimą informavo kūrėjų komandą apie atsisakymą sukurti automobilį. Dalis specialistų bus nukreipti į perspektyvesnius dirbtinio intelekto kūrimo projektus, kiti gali būti atleisti.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6160

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Apple“ investuotojai sveikino tokį žingsnį, nes elektromobilio sukūrimas korporacijai didelio pelno neatneš. Elektromobilių segmento augimo tempai pastaruoju metu sulėtėjo, mažėja ir jų pardavimo marža.

„Apple“ automobilis darbiniu pavadinimu „Project Titan“ pradėtas kurti 2014 metais, o žalią šviesą jam uždegė tuometinis generalinis direktorius Timas Cookas. Buvo sumanyta sukurti apie 100 000 dolerių vertės elektromobilį ir aprūpinti jį autopilotu. Kūrėjai pagrindiniu konkurentu laikė „Tesla Model S“.

 

Žinoma, kad „Apple“ ieškojo partnerių tarp automobilių gigantų – svarstyta galimybė bendradarbiauti su BMW, BYD, „Hyundai“, „Mercedes-Benz“ ir „Volkswagen“. „Apple Project Titan“ kūrimas buvo atidėtas, o jo pristatymo data ne kartą buvo nukelta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(2)
(8)

Komentarai (1)