Technologija pasiskolinta iš „General Motors“. „Honda“ pristatė pirmąjį vandenilinį krosoverį  ()

Japonijos bendrovė „Honda Motor“ dar 2002 m. pradėjo gaminti lengvuosius automobilius, naudojančius vandenilio kuro elementus, tačiau iki 2021 m. iš gamybos atšaukė tuometinį „Clarity“ modelį ir pažadėjo peržiūrėti savo strategiją tokių automobilių gamybos srityje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiais metais „Honda“ pasirengusi grįžti į rinką, siūlydama JAV ir Japonijos pirkėjams krosoverį CR-V e:FCEV, kuriame vandenilio kuro elementai derinami su traukos baterijos įkrovimo iš išorinio elektros tinklo funkcija.

Šis neįprastas hibridas tam tikra prasme yra kompromisas. Pirma, rinkoje populiaraus CR-V krosoverio platformos naudojimas užtikrina stabilią automobilio paklausą, taip pat sumažina naujo modelio kūrimo išlaidas.

Antra, pavyko sutaupyti lėšų naujos kartos degalų elementų kūrimui, nes ši technologija daugiausia buvo pasiskolinta iš „General Motors“.

[Vokietija] Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės tik 111€! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („DLNRG PD320“)
8155 8

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Galiausiai, automobilio gebėjimas papildyti iki 60 km ridą įprastinėse tinklo įkrovimo stotelėse skirtas sumažinti klientų nuogąstavimus dėl riboto vandenilio degalinių prieinamumo.

Šią vasarą „Honda CR-V e:FCEV“ pasirodys Japonijoje ir Kalifornijoje. Ši Amerikos valstija pasirinkta dėl to, kad vietos rinkoje populiarūs visi automobiliai, kuriuos naudojant yra rūpinamasi aplinka.

 

Be to, čia veikia vandenilio degalinių tinklas, todėl savininkams bus lengviau eksploatuoti automobilį.

Pilną vandenilio baką galima pripildyti per 1-3 minutes, o po to šiuo degalų rezervu galima nuvažiuoti daugiau kaip 600 km, išmetant tik vandens garus kaip išmetamąsias dujas.

Transporto priemonėje sumontuota krosoverio maitinimo sistema taip pat skirta tiekti elektros energiją išoriniams vartotojams. Tai gali būti naudinga ne tik organizuojant poilsį gamtoje, bet ir stichinių nelaimių metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: