Tai kas pasakys, kad karalius - nuogas? Vokiečiai ištyrė hibridinius automobilius ir rado tik vieną gerą  ()

Per neseniai ADAC atliktus lyginamuosius „EcoTest“ bandymus sužibėjo „Toyota Prius Plug-in Hybrid“: jis vienintelis iš penkių išbandytų iš tinklo įkraunamų modelių pelnė aukščiausią įvertinimą – penkias žvaigždutes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išskiriamų teršalų ir CO2 rodikliais „Prius Plug-in“ ženkliai pranoko kitus įkraunamų hibridų klasės atstovus: jo vidutinės degalų sąnaudos, gamintojo duomenimis, siekia 1,0 l/100 km bei 7,2 kWh/100 km, išskiriant 22 g/km CO2, ir 3,4 l/100 km, išskiriant 79 g/km CO2 su išsikrovusiu akumuliatoriumi.

Realiomis sąlygomis automobilius bandę tyrėjai gavo kiek didesnes sąnaudas, net vis tiek nuo artimiausio konkurento „Toyota“ skyrė 30 taškų (13 vertinant teršalų ir 17 – CO2 kiekį) ir 2 žvaigždutės už aplinkosaugą.

Antrąją vietą užėmė „Kia Optima GDI Plug-in“, gavęs tris žvaigždutes. Taip pat tris žvaigždutes gavo „Volkswagen Passat Variant GTE“. Ketvirtąją vietą pelnė dviem žvaigždutėmis įvertintas BMW 225xe, o vieną ekologijos žvaigždutę gavo „Volvo XC90 T8“.

Vokietijos automobilininkų klubas padarė vienareikšmišką išvadą: „Remdamiesi ekologiniais rodikliais, galime teigti, jog „Toyota Prius Plug-in“ yra vienintelis tikras švaruolis“.

Gamintojo teigimu, specialiai atnaujintas ketvirtosios kartos hibridinis modelis išsiskiria mažomis elektros energijos ir degalų sąnaudomis.  Be to, 68 kW elektriniai ir pagal Atkinsono degimo ciklą veikiantis 1,8 l benzininis varikliai užtikrina itin mažą taršos lygį.

Automobilis surinko 47 taškus iš 50 galimų išskiriamų teršalų kategorijoje ir maksimalų taškų skaičių už CO2 rodiklius. Aukščiausius „ADAC EcoTest“ rezultatus savo klasėje pademonstravo ne tik „Toyota Prius Plug-in Hybrid“.

Tarp geriausiai pasirodžiusiųjų dominavo ir kuro elementais varomas „Mirai“ (vidutinės vandenilio sąnaudos – 0,76 kg/100 km, vidutinės elektros energijos sąnaudos – 0 kWh/100 km, vidutinis CO2 kiekis – 0 g/km) kartu su kitais hibridais, įtrauktais į šiuo metu Europoje siūlomą aštuonių modelių asortimentą. Toyota hibridiniai modeliai šiuo metu yra „Yaris Hybrid“, „Auris Hybrid“, „Auris Hybrid Touring Sports“, „Toyota C-HR Hybrid“, „Prius“, „Prius+“, „Prius Plug-In Hybrid“ ir „RAV4 Hybrid“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(33)
(8)
(25)

Komentarai ()