Per kiek laiko reikia sumokėti už automobilio stovėjimą mokamoje vietoje? Vilniuje gavo baudą per minutę nuo sustojimo - kokios yra taisyklės ir ką reikia žinoti  (8)

Įsivaizduokite: pasistatote automobilį vienoje iš Vilniaus mokamų stovėjimo zonų, vos išlipę pareigingai siunčiate žinutę, užtikrinančią sąžiningą bei apmokėtą stovėjimą, tačiau vos po minutės vis tiek gaunate baudą. Rodos, fantastika, tačiau vienai vilnietei tai tapo realybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepalauki – susimoki

„Ne apie virusą, apie Kelių eismo taisykles (KET) pakalbėkim. Ar žinote, per kiek laiko nuo automobilio sustojimo turite spėti susimokėti už automobilio statymą? Per mažiau nei minutę! Nespėjot – mokat baudą!“, – Vilniaus automobilių statymo realybę pasakojo miesto gyventoja Rūta Latinytė.

Moters teigimu, nesusipratimas įvyko sustojus netoli vaiko mokyklos. Lipdama iš automobilio R. Latinytė išsiuntė trumpąją žinutę, o po kelių akimirkų išgirdo telefono pypsėjimą. Pamaniusi, jog signalas įspėja apie automobilio stovėjimo vietos apmokėjimą, moteris nė nesusimąstė, jog po dešimties minučių sugrįžusi prie transporto priemonės ras pranešimą, skelbiantį apie pažeidimą.

„Pažiūriu į telefoną – ten trumpoji žinutė, kurioje rašoma, jog „automobilis tikrinamas, paslauga negalima, bandykite siųsti vėliau.“ Pažiūriu į baudos išrašymo laiką – minutė po mano žinutės išsiuntimo. Dievaži, per tokį laiką aš net iki bilietėlių automato nebūčiau spėjusi nubėgti, mane nubaudavo iškart vos sustojus automobiliui“, – pasakojo R. Latinytė.

Moteris piktinosi, jog beveik kasdien toje zonoje stato automobilį, sąžiningai apmoka parkingo paslaugas, tačiau vis tiek sugebėjo gauti baudą.

„Vis tiek gavau baudą, tik net nežinau, kaip jos reikėjo išvengti? Išsiųsti trumpąją žinutę prieš sustojant?“ – klausė vairuotoja.

Tiesa, už transporto priemonių parkavimo paslaugas atsakingos „Susisiekimo paslaugos“ po R. Latinytės skambučio baudą anuliavo.

Apmokėti būtina neišlipus iš automobilio

Norėdamas išsiaiškinti, kodėl tokios anomalijos sostinėje vyksta iki šių dienų, naujienų portalas lrytas.lt pakalbino „Susisiekimo paslaugų“ komunikacijos vadovę Miglę Bielinytę.

„Pastarasis pranešimas apie pažeidimą anuliuotas, nes, šiuo atveju, užsakymo ir kontrolės laikas tiksliai sutampa. Tokie atvejai iš esmės ir pasitaiko tuomet, kai asmuo mokėjimą telefonu atlieka atsitraukęs nuo automobilio, o tuo metu kontrolierius jau atlieka kontrolę“, – susidariusią situaciją aiškino M. Bielinytė.

Įdomu tai, jog įmonė nurodė, kad apmokėjimą trumpąja žinute būtina atlikti neišlipus iš automobilio, ir tik įsitikinus, kad šis patvirtintas, galima transporto priemonę palikti.

Tuo metu norint už stovėjimą susimokėti stacionaraus automato pagalba, tai padaryti galima per pirmąsias dešimt minučių.

M. Bielinytė tikino, kad tokių atvejų, kai mokėjimo atlikimo ir patikros laikai sutampa, pasitaiko nedažnai, tad savivaldybė paskirtas baudas linkusi anuliuoti, tačiau tik po atskiro tyrimo. O vadinamoji dešimties minučių tolerancijos riba, moters teigimu, galioja tik pratęsiant stovėjimo laikotarpį.

Kauno miesto savivaldybė nuo 2015-ųjų taip pat yra įvedusi 10 minučių tolerancijos ribą mokantiems už automobilių stovėjimą laikinojoje sostinėje.

Apmokestintose vietose savo transporto priemones pastatę vairuotojai turi 10 minučių, per kurias jie gali pratęsti mokėjimą už automobilio stovėjimą arba išvažiuoti iš mokamos zonos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Emilis Gorbačiovas
(6)
(2)
(4)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: