Laisvė fantazijai – ateities motociklo dizainas  (10)

Profesorius Bumsuk Lim iš Art Center College of Design koledžo nusprendė praplėsti aukštosios mokyklos specialybių sąrašą ir prieš kurį laiką jo iniciatyva buvo patvirtinta nauja programa – motociklų dizainerių. Profesoriaus nuomone, lyginant su automobiliais, motociklų dizainui ilgą laiką skiriama nepelnytai mažai dėmesio, tad šią sritį reikia imti taisyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Motociklų dizainerių, kaip ir visų kitų dizainerių, profesoriaus nuomone, laukia kilnus tikslas – ne tik pertekusiai rinkai pasiūlyti naujas formas ar spalvas, bet sugalvoti apskritai originalios koncepcijos ekologiškus gaminius, kurie ne tik tausotų aplinką, bet ir taptų ateities mada – tik taip jo nuomone įmanoma pasiekti ekologiškų transporto priemonių plitimą rinkoje.

Pirmieji studentai, skatinami inovatyvaus profesoriaus, jau sukūrė motociklų modelius, kurių kol rinkoje dar nėra. Vienas iš sukurtų modelių tapo toks išskirtinis, jog iš kart susilaukė žiniasklaidos dėmesio.

Tai Jake Loniak ateities motociklo idėja, kuri pavadinta „Dievas iš mašinos“ (Deus Ex Machina). Šį įspūdingą motociklą-kostiumą studentas sukūrė pasinaudodamas Yamaha ženklu, tačiau kiek žinoma, kompanija su šiuo projektu neturi nieko bendro.

Aišku, tai tėra dizaino koncepcija ir galbūt ji niekada nebus įgyvendinta, tačiau originali motociklo vizija skatina susimąstyti, jog ateityje klasikiniai motociklai gali virsti tikrai kažkuo unikaliu. Galbūt vienas iš kurių nors šių studentų fantazijos vaisių bus įgyvendintas ir virs ekologinės transporto priemonės etalonu.

Tuo labiau, jog ir šis originalus motociklas turėtų būti varomas elektra. Pagal Jake sumanymą, jo pilnas pakrovimas iš elektros tinklo turėtų trukti ne ilgiau kaip 15 minučių, o akumuliatoriaus resursų galėtų užtekti vienos valandos važiavimui.

Nors motociklas ir primena kostiumą, tačiau dėl nemažo svorio vargu ar jis bus galima nešioti. Tačiau prie jo patogiai prisitvirtinus, tai turėtų būti ganėtinai originali transporto priemonė.

Studento įsitikinimu, toks motociklas galėtų pasiekti 100 km/h greitį per 3 sekundes. Maksimalus jo greitis netūrėtų viršyti 120 km/h.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)