Visiškai autonominiu režimu. Į žmones panašūs robotai atlieka namų užduotis (Video)  ()

Norvegijos robotų gamintojas „1X“ pademonstravo savo „Eve“ modelio, kuris gali atlikti kelias operacijas visiškai autonominiu režimu, galimybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bendrovė pabrėžė, kad demonstraciniame vaizdo įraše rodomi robotai nebuvo nuotoliniu būdu valdomi žmonių, ruošiant medžiagą nebuvo naudojami jokie montažiniai intarpai, vaizdo pagreitinimas ar užprogramuotos sekos – mašinos buvo valdomos neuroniniais tinklais be žmogaus įsikišimo.

Kompaniją „1X“ parėmė „OpenAI“, suteikusi 25 mln. dolerių pirmam finansavimo etapui, o po to – 100 mln. dolerių antrajam.

„1X“ humanoidiniai robotai atrodo gana kukliai, palyginti su „Tesla“, „Figure“, „Sanctuary“ ir „Agility“: „Eve“ neturi kojų ar vikrių rankų.

Šis robotas juda ant trijų ratų platformos, o jo rankų galuose įtaisyti palyginti paprasti valdikliai.

Kad robotai atrodytų estetiškai, jie aprengti žmogaus drabužiais, o ant galvos turi LED ekraną su animuotu besišypsančiu veidu.

„1X“ taip pat kuria labiau į žmogų panašų robotą „Neo“, kuris juda ant dviejų kojų ir gali pasigirti gražiomis rankomis, tačiau „Eve“ pakako pademonstruoti pagrindines jo galimybes.

 

Visos šios užduotys daugiausia apsiribojo navigacija po kambarį ir daiktų perkėlimu iš vienos vietos į kitą. Tačiau realybėje 1X Eve pasirodė esantys stebėtinai pajėgūs, palyginti su kitais robotais.

Jie deda daiktus į dėžes ir padėklus, pakelia žaislus nuo grindų, įkrauna save rankomis įjungdami maitinimo laidą ir atjungdami jį, kai nebereikia, ir atidaro priešais save esančias duris, jei reikia įeiti į gretimą kambarį.

Kompanijos „1X“ inžinieriai, naudodami vaizdo demonstracijas ir nuotolinį valdymą, išmokė 30 „Eve“ robotų atlikti įvairias pagrindines užduotis – šios operacijos buvo perkeltos į pagrindinį dirbtinio intelekto modelį ir patobulintos, kad tiktų konkrečiai aplinkai.

 

Sistema sumažino užduotis iki konkrečių veiksmų, kuriuos atliko robotai.

Pasak kūrėjų, galutinį komercinių roboto versijų etapą bus galima atlikti vietoje, klientų patalpose.

Pirmiausia operatoriui gali tekti pačiam pademonstruoti sistemai reikiamą veiksmų seką – gilaus mokymosi sistema pakartotinai atliks užduotį per modeliavimo sistemą, atsižvelgdama į įvairius atsitiktinius veiksnius, ir paruoš robotus tiesioginiam darbui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()