[Žinios trumpai] Šveicarija leidžia Vokietijai perduoti Ukrainai tankus „Leopard“, tačiau iš jų gali nebūti jokios naudos  ()

Trečiosioms šalims vis dar neleidžiama perduoti Ukrainai karinės technikos, pagamintos Šveicarijoje. Federalinė taryba taip nusprendė. Tačiau šis sprendimas neturi įtakos Vokietijos planuojamam tankų „Leopard“ perdavimui – nors šie tankai kadaise priklausė Šveicarijos armijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant Federalinės tarybos sprendimo, Šveicarija pirmą kartą leidžia perduoti ginklus, susijusius su karu Ukrainoje. Tačiau kalba eina ne apie Šveicarijoje pagamintą karinę techniką, o apie kovos tankus „Leopard“ iš buvusių Šveicarijos armijos atsargų.

Federalinis gynybos, civilinės saugos ir sporto departamentas nusprendė, kad Vokietija gali laisvai disponuoti pagrindiniais kovos tankais.

42 tokius „Leopard 2 A4“ kovinius tankus Šveicarija pardavė gamintojui „Rheinmetall Landsysteme“ Kylyje, Vokietijoje, 2010 ir 2011 m. Tuo metu visose transporto priemonėse buvo išmontuoti 120 milimetrų pabūklai, daugkartinė paleidimo sistema, kulkosvaidžiai, borto ryšio sistema ir kita įranga. Šios dalys liko Šveicarijoje kaip atsarginės dalys likusiems „Leopard“ tankams.

 

Vokietijai buvo patvirtinta, kad už tolesnį tankų naudojimą yra atsakinga tik „Rheinmetall“. Visgi, tankai be pabūklų, kulkosvaidžių ir kitos įrangos yra mažai kuo naudingi Ukrainai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()