Ryškėja slaptas Rusijos sąjungininkas Vakaruose: nepatenkino NĖ VIENO Ukrainos pagalbos prašymo. Ar už pinigus jie sutiks perduoti tai, ko dabar nori Ukraina?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2022-06-09 11:49
Manau Izraelis elgiasi visai racionaliai. Pas rusus begalės ginklų ir Ukrainos šelpimas ginklais tik prailgina karą kurio baigtis buvo aiški net jam neprasidėjus. Lietuva vietoje drono galėtu Ukrainą sušelpti medicina.
oltas 2022-06-09 12:44
Matosi, kad knygų skaitymas ar istorijos mokymasis - nėra tavo užsiėmimas. Matosi, kad iki smegenų vingių neateina (o ir negali ateiti, nes nėra iš kur, kadangi neskaitai ir nesimokai) informacija apie tai, kad rusija yra ir buvo imperialistinė valstybė ir kad čia neprasidėjo šitai su putinu. Paskaityk H. Arendt "Totalitarizmo ištakos" skyrių apie imperializmą. Ypač atkreipk dėmesį į poskyrį "gentinis nacionalizmas" ir apie tai, ką ji rašo apie rusiją ir jos manymą apie save kaip "apie vienintelę krikščionišką valstybę pasaulyje, kuriai visi aplink priešai". Jeigu tu manai, kad tai, jog vakarai nebesiųs Ukrainai ginklų, todėl kacapai sustos — tu durnas. Nes tokių blėnių mąstantis žmogus nerašytų. Arba jei parašytų, pasimokytų istorijos, paskaitytų knygų, o tada susivoktų, atsiprašytų ir pakeistų savo nuomonę, nes ji nėra nuomonė, o tik blėniai. Nuomonė, kad saulė sukasi aplink žemę, nėra nuomonė, o tik bukas faktų iškraipymas. Lygiai kaip ir čia - teiginys, kad "šelpimas" ginklais prailgina karą yra totalus nonsensas, pasakytas žmogaus, kuris iškrito iš medžio ir teigia, kad paėmus Ukrainą, rusija tikrai tikrai nesigvieš į Baltijos šalis, Suomiją, Lenkiją, o galiausiai (jeigu tik galėtų) ir į visą pasaulį.
T 2022-06-09 13:26
oltas ir kt. Tu skaityk ką tik nori, bet pagrindinių ginklų kolosali persvara pas rusus ir tik laiko klausymas kada jie laimės. Prieš II WW mažos vastybės pamačiusios, kad pralaimės pasidavė Vokietijai ir Rusijei taip išgelbėdamos daug savo žmonių gyvybių. Didesnės valstybės, ypač Lenkija, kovojo ir tsip išėjo, kad kovojo už naują šeimininką
Laurynas19 2022-06-09 14:43
žydai gi ir sugalvojo visą šitą karą, neremia jie Ukrainos nes nenori, kad Rusai pasiduodų per anskti. O jei rimtai, tai Rusija neturi jokių šansų prieš Ukrainą, tol kol pasaulis rems Ukrainą ginklais bei morališku palaikymu tol Ukrainiečiai kausis. Per daug žuvusių, per daug sužeistų bei kitaip paveiktų karo žmonių Ukrainoje , kol jiems duosi ginklų tol jie kausis už brolį, tėvą, kaimyną bei seną pažystamą, už savo kraštą, šunį bei kiemą. Rusai tiek pykčio dar neturi, kaunasi tik dėl pinigų pagrinde ir nesupratimo ką daro.. Čia tik laiko klausimas, kada viskas pradės griūti Rusijoje.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-09 18:18
Aš jau geriau šiandien mirsiu kovodamas, negu po metų pisamas kaip gatvės kūrva! Ir labai džiaugiuosi, kad pasaulyje yra žmonių, kuriems IDĖJA yra aukščiau jų pačių gyvybės. Tie žmonės, tų žmonių darbai įeis į istoriją: tai jie stato ateities pasaulį, jie yra žmogaus atvaizdas, jų darbai kuria gerbūvį, tai jais žavisi pasaulis ir tavo patogus nerūpestingas gyvenimas yra šių (tokių) žmonių palikimas! O jei klaupsiesi prieš tą teroristą ant kelių, tai ir būsi jo kalė. Ir tavo palikuonys bus jo kalės!
AAA000 2022-06-09 19:03
mirimas uz idejas nera nei kazko kurimas, nei ateities statymas. kurimas ir ateities statymas - kai tu pasieki rezsultata, kurio norejai. mirdamas tu tik mikrobus ir sliekus pamaitini turek minty - jei visi ukrainieciai sakykim mirs - kaip tu nori - idejiskai, tai kas is to?. nu tai sakykim liks tokia neaiski teritorija, kaip Prusija... geriausiu atveju... kokia nors Ukrainos dalis. arba kokie nors irasai kazkur - skaitys istorikai ir nesupras kas ten nutiko... tai kur cia ateitis ir kazkoks gerbuvio kurimas? cia kaip tik nugrimzdo istorijoje... patrese biomases sluoksni... as manau i Ukraina tolimesniuose vakaruose vos ne kaip i afrikinius kokius ziuri... didzioji vietiniu faunu dauguma. tik issilavine zmones kazkiek gaudosi. kas liecia idejas - siandien per radija Gentvilas pasisake. tipo aiskino kazka, kad seime liberalai kaip supratau kovoja uz lanzvergio iteisinima prezidentu - cia del savu rinkeju... nes tipo programiskai ta pasizadejo rinkejams (cia rimtai? , bes neskaiciau liberalu programos - bet Gentvilas gi kaipo lyderis ten kazkoks... ). pagal mane cia visiskas fail liberalams. arba ju visa partija tada konservu antraeilis projektas kazkoks... arba Gentvilas ciulpia konservams asmeniskai... nes cia gi uz konservu ozi idejiskai mirineja LRT eteryje... nu pz pz. ir uz tokius tu eitum mirt - kur kovoja kad uz tavo mokescius kazkokie psiaudo vadukai butu prilyginti isrinktam tautos balsavimu prezidentui? (nors as net balsavima laikau nepilnaverciu - jei mazai ateina). ir dar visokias pinigines privilegijas ir lengvatas prie titulo paskirt... uz ta tikrai guldytum savo galvele mindaugai? cia gi atstovas taip pakalbejo - prioritete reikalas as tai ne. kurie cia uz TOKIUS liberalus balsavo? cia gi forume kas antras - kiek pamenu apklausas... as manau net Zelenskis jau smarkiai failina. neistrauke mariupolieciu - isakymas turejo but anksciau pasitraukt is katilo. 2 milijonus rusai aplamai nekariaujanciu issiveze asimiliuot... nedaro veiksmu del to... per pasyviai veikia manau...
Kirtiklis 2022-06-09 20:43
Oho, superinė pozicija, negalima padėti nes Rusija gali supykti, ir net turi karių ir bazę Sirijoje. Vau, tikrai, taip jie mano? Karui pasibaigus, Ukraina tikrai prisimins tokias šalis. Suskiai, ir dar dedasi JAV draugais.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-09 20:54
Tavo viso komentaro net neskaičiau, bet tu pasižiūrėk į kokią situaciją pateko tie, kurie pasidavė Rusijai šiame kare: kankinimai, teismai su mirties bausmėmis, trėmimai į sibirą. O kalbant apstrakčiai, tai jei tu dėl savo idėjos nesi pasiruošęs mirti, tai tu mesi tą savo idėją susidūręs su pirmuoju sunkumu. Ir neskaityk iš kito galo - ne mirtis yra siekiamybė, o idėja, už kurią kovoji. Po velėna* atsidursi nepriklausomai nuo to, ką apskritai veiksi gyvenime.
AAA000 2022-06-09 21:14
tai as ta ir istisai siulau. susimetam mokescius ir sturmuojam ilgaamziskuma. kai bus rezultatas - atsijosim mirtininkus - kur tenori tik kariaut del to kas ir taip yra - visokius parazituojancius putinelius ir konservus... o tu tesiulai tik eit ir mirinet, butent uz tai, kad tave kokie konservai, karbauskiniai ar kaip pasirodo ir liberalai (putinistu menkesni analogai) per sikna stumdys... dejau as ant tokiu tavo "vertingu pasiaukojimui" ideju... teritorija svarbu. bet tauta manau svarbiau. o uz ozio geroves interesus ar jam ciulpianciu "daugumas" as nesiruosiu kariaut.
Leonas 2022-06-10 00:19
Keisti tie žydai. Didžiausia antisemitai yra rusai nuolat per savo propagandas su didele pagieža pasakodami apie tai kaip žydai pasaulį valdo, o Izraelis vis tiek juos gina Na, ko gero, kvailesnė tauta už vokiečius yra tik žydai
donatasv 2022-06-10 02:09
Aš pritarčiau AAA nuomoniai karas yra beprasmis reikalas. Įsivaizduojamas valdžios pasikeitimas galbūt pablogins tavo gerbūvį, galbūt atims privilegijų, čia priklausys kiek sugebėsi prisitaikyti. Kitiems prie ruso buvo rojus, su nostalgija prisimena SSRS laikus. Taip kad valdžios diegiamas patriotizmas ir mirties siekimas dėl iliuzijos yra nesąmonė. Aš renkuosi galimybę užauginti savo vaiką, geriau ar prasčiau tas nėra prioritetas. Miręs uzauginsiu tik krūvą sliekų ot pasiekimas? Istorija puikiai parodo, jei netinkamai rūpiniesi okupuotomis teritorijomis sąjunga per prievartą ilgai netrunka. Jei valdžia nori būti savo pozicijoje, tai čia jos reikalas imtis veiksmų tokių kaip stot į Nato ir panašiai, kad sukurtų apsaugos ir jėgos iliuziją priešininkui kuri atgrasytu nuo puolimo. Po šio karo manau Ukraina išmoks savo pamokas ir jei laimės turės siekti narystės. Be narystės galimybės tai bus tik pralaimėjimas ir rūpesčio uzkrovimas ateities kartoms.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-10 07:33
Karas yra kova už laisvę ir nepriklausomybę (žiūrint iš Ukrainos perpsektyvos). Ir tu manai, kad tokia kova yra beprasmė? Karas kyla tada, kai nebeveikia diplomatinės priemonės. Šiuo atžvilgiu Ukraina jau neturėjo pasirinkimo. Na nebent pralaimėti šią kovą pačią pirmą dieną. Bet tai ne ukrainiečių charakteriui. Pažiūrėk filmą "Winter on fire" - suprasi kodėl ukrainiečiai negalėjo pasiduoti.
immortallt 2022-06-10 07:52
donatasv, karas yra beprasmis rusams. Ukrainiečiams tai yra vienintelis būdas išlikti. Tavo pareiškimas toks pat kaip, prievartavimas yra beprasmis, todėl moterys, nešiokitės lubrikantą ir skėskite kojas kiekvienam savo noru. Pedofilijos nusikaltimai yra beprasmiai, todėl leiskime žinomiems pedofilams įsivaikinti. Žmogžudystės yra beprasmės, todėl nustokime gaudyti žmogžudžius ar bežudomas - priešintis, aplinkiniai - bandyti padėti.
donatasv 2022-06-10 11:08
Taip karas yra baisu. Bet man pirmenybė yra šeima ne tėvynė, jau geriau mirčiau gindamas nuo prievartautojo šeimą nei nuo bombos fronte, dėl šeimos išlikimo paaukočiau ir valdžią. Ukrainos valdžia bandė prišikt į du tūlikus vienu metu, pavarė per vidurį dabar tauta valo. Daug valančių yra priversti valdžios tai daryt, tai yra nepriimtina bent jau man. Nori eik valyk bet ne įstatymais įpareigok. Jei valdžia nesugeba susitvarkyt, kad jos nepultų tai čia jos problema. Mano toks supratimas ir požiūris. Jūsų vadinamieji "MIRĘ DIDVYRIAI!!!" man sukelia visai kitas emocijas. Ir aš džiaugiuosi tuo, kad Lietuvos valdžia padarė viską, kas jos galioje, kad nesulauktų Ukrainos likimo. Net ir požiūris į tą patį "independace" po viso šio rusijos šou pasikeitė.
Benediktas 2022-06-10 12:06
Tai kolektyviai ginantis (efektyviau) ir apgina ukrainiečiai savo šeimas. Kitas variantas būtų pasiduoti ir leisti rusams daryti Bučas (genocidus) visos šalies mastu. O valdžios, kokios buvo tokios buvo - šitas faktas nebepadeda dabartiniu metu. Plius pasidavus rusams - ukrainiečiai būtų pasmerkti merdėti kartu su rusais tiek kultūriškai, tiek ekonomiškai ilgus dešimtmečius. Be to greičiausiai pasidavę ukrainiečiai būtų įtraukti į naują karą prieš kitas šalis - ramiai jiems niekas neleistų sėdėti. Putinas juk dabar taip ir daro - ima patrankų mėsą būtent iš aneksuotų „Respublikų“ ir Rusijos periferinių sričių. Vienas - niekaip šeimos neapginsi. Mobilizuos į kitą karą Putinas ir viskas.
donatasv 2022-06-10 12:17
Tikimybė išgyvent vengiant karinių veiksmų yra didesnė, nei aktyviai įsitraukiant. Šeimos atžvilgiu šeimai be manęs būtų daug sunkiau išgyventi prie laisvos Lietuvos, nei prie putino su manimi.
sub 2022-06-10 12:32
Nemeluok tu čia, gi aiškiai buvai parašęs kitoj temoj, kad bėgtum miškeliais metęs viską (įskaitant šeimą ir vaikus) jei ateitų karas iki tavo slenkščio.
donatasv 2022-06-10 12:36
Uhh... nustok vartot nes vaidenasi. Apsirūkius lengviau žvelgt į iškylančias problemas?
Benediktas 2022-06-10 12:37
Taip, bet turėsi slapstytis nuo Ukrainos teisėsaugos pirmu atveju, antru paskui nuo Putino, nes tokia šalį nesiginančią greitai užgrobs, o pratrankų mėsos jam reiks, su Ukrainos užgrobimu karai nesibaigs greičiausiai. Dirbti legaliai niekur negalėsi, kad nesusektų - realiai turėsi slapstytis didžiumą laiko - mažai, ką šeimai ir galėsi pagelbėti. O jei taip elgtųsi visi 10mln Ukrainos šaukimo amžiaus vyrų - tai visus gaudytų rusai ir į naują frontą. Nebent pabėgtum iš šalies. Jei tai visi elgtųsi - tai žiauriai paprasta būt Putinui visą pasaulį užkariaut. Tada jau galėtų daryt, ką nori su visais, nes nebūtų jokio pasipriešinimo.
donatasv 2022-06-10 12:52
Tėvo teta gyvena Australijoje, atsiunčia nuotraukų kur su vyru ir dideliu būriu anūkų gyvena sau laimingi, antro pasaulinio pasekmės. Sesė su vyru gyvena Airijoje, pusbroliai Anglijoje, JAV, Švedijoje dėl koncervų vykdytos politikos įsitvirtino. Visada reikia vertinti situaciją.