Ryškėja slaptas Rusijos sąjungininkas Vakaruose: nepatenkino NĖ VIENO Ukrainos pagalbos prašymo. Ar už pinigus jie sutiks perduoti tai, ko dabar nori Ukraina?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2022-06-10 12:54
Na bet jei niekas negintų ne vienos šalies, tai ir ta Airija būtų užpultą ir Australija. Principas juk tas pats galioja visur.
donatasv 2022-06-10 13:02
Tam yra aljansai, samdoma kariuomenė ir kario specialybė. Aš pilnai pritariu nato vykdomai politikai. Gintis kolektyviai sumažinant rizikas. Tai ne tik, kad ateis nato ir apgins mus, bet n kartų didesnė tikimybė, kad aplamai nereikės gint, tikslingai veikia kaip atgrasymo priemonė. Minusas iš benedikto dėl "dėl konservatorių". Bet tai yra realybė. Pasiekt tuos pačius tikslus buvo ir kitų galimybių, dėl to nemaža dalis giminės išsimėtė po pasaulį.
Benediktas 2022-06-10 13:11
Aš taip pat už profesionalią kariuomenę. Mums pasisekė, kad ukrainiečiai gina savo šalį. Mūsų pareiga aprūpinti juos ginklais ir palaikyti finansiškai. Pusė kaltės, kad taip atsitiko priklauso ir mums. Šiaip Rusijos kaimynams reikia arba stoti į NATO arba laikyti gerai parengtą privalomąją tarnybą, kaip Izraelyje, nes privačių karių neužteks. Bet Rusijos kaimynams įstoti į NATO ne taip paprasta - nes Rusija iškarto, kai tik pasigirs tokios kalbos, taikys visas priemones. Tas pats nutiko ir su Ukraina. Dėl to ji ir laikėsi neutraliteto principo ir buvo įtikinta, kad taip elgtis geriausia. Nepuls juk Rusija broliškos tautos.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-10 13:17
, matomai esi tas žmogus, kuris "protingai vertins situaciją" ir į ją pastatys savo kaimyną vietoje savęs. Kitaip sakant prie tam tikrų aplinkybių tu būtum išdavikas: parsiduotum, kad tik pačiam būtų laikinai (labai laikinai!) geriau. Aną dieną gamtoj dega laužas, atvaro gaisrinė, užgesina laužą ir išvažiuoja. Nuvarau pabendrauti su to laužo publika, o ten vyrai. Šie man išdidžiai sako: mes iš Ukrainos. Galvoje vienintelė mintis: dezertyrai jūs, o ne tie "šlovė Ukrainai". Bet į tokias kalbas nesivėliau - nuėjau.
donatasv 2022-06-10 13:31
Turiu ne vieną pavyzdį ir nelaikiną. Iš tėvo pusės, mano seneliai turėjo 6 brolius ir 2 seseris. Išgyveno 2 pasaulinį karą dvi seserys ir vis vien buvom okupuoti ruso. Didvyris maiše man ne rodiklis ir ne siekiamybė priešingai vengtinas dalykas.
Benediktas 2022-06-10 14:04
Pasakei, lyg kažkas siekia tokių dalykų. Tu iš kompo dabar rašai laisvai tik dėl to, kad yra jėgos, kurios gina tam tikras vertybes ir tų jėgų kontroliuojamoje teritorijoje gyveni. Dėl to atsirado galimybė ir kurti tam tikrą gerbūvį šalyje - bendrą ir savo.
svetys 2022-06-10 14:20
Gal ir esate geras šeimos galva, tėvas, bet bendresnėse dimensijose esate visiškas beraštis. Valdžia yra ne kas kita kaip kolektyvinis žmonių (tame tarpe ir tėvų) valdymas. Taškas. Sakykim, jei valdžia būtų ne žmonės, o koks nors dirbtinis intelektas – tada gal jūsų žodžiuose ir būtų mizeris racijos...
donatasv 2022-06-10 15:50
Dimensijose jūs ir klajokit. Aš pasiliksiu prie realybės. Didelės dalies giminės išžudymas to pačio ruso man suteikia elementares pamokas, tai ignoruot ir vaidint kažką būtų labai protinga? Mūsų valdžia išmoko savo pamokas padarė išvadas ir pasirinko saugiausią kelią. Ukrainai mes kaip teigia Benediktas nieko neskolingi ir neprivalom nieko, bet vėl gi visi puikiai supranta kas vyksta sėdėt ir nedaryti nieko būtų tik elementarus II pasaulinio karo klaidų ignoravimas. Netik klaidų ignoravimas bet ir tų pačių žmogiškumo vertybių pamynimas. Beto bendras priešas visada suartino net ir priešus. Jei mano seneliai nebūtų slapstęsi galbūt ir manęs čia nebūtų. Jie puikiai suprato prieš ką eina kariaut ir kur juos tai nuves. Toki asilai kaip jūs bandė šokinėti, nauda iš to visi po žeme. Išlieka tie kurie galvoja ir supranta prieš ką kovoja. Rusas vs Lietuva = dramblys vs musė. SSRS iširo ne dėl to kad mano ir visų kitų didelė dalis giminių išmirė kovojant prieš dramblį, o dėl to kad pragyveno iki režimo pasikeitimo.
Benediktas 2022-06-10 16:06
Aš kaip tik sakau priešingai. Skolingas visas civilizuotas pasaulis, kuris užmerkęs akis, į tai kas darosi Rusijoje - investavo į ją. Leido čekistams atsigauti. Dabar štai, ką jie daro. Pilna Rusija prisitaikiusių prie Putino. Dabar dėl jo ambicijų eina ir žūna Ukrainoje. Kodėl eina? Nes kitur neina normaliai uždirbti - taip viskas sudėliota, kad kariuomenė vienintelė vieta, kur paprastas žmogus gali normaliai uždirbti. Neatsitiktinai ten viskas taip sudėliota. Mes nesame konkrečiai skolingi Ukrainai, bet esame atsakingi už susidariusią situaciją. Jei būtų buvus užpulta Gruzija - tas pats. Iš esmės pagal Budapešto memurandumą JAV dabar privalėtų išvyti Rusijos kariuomenę iš Ukrainos. JAV irgi kvaili, kad tokį susitarimą rašė - turėjo būti rašomas tarp NATO ir Rusijos, tada būtų kitokia situacija galbūt.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-10 16:47
, ginti tėvynę nėra kažką pulti. Aš irgi esu nuomonės, kad geriau jokio karo, bet kai tave užpuola, tai turi kovot. Iš esmės ginčiau ne tėvynę, o kovočiau su tuo, kuris nori mano kieme aiškinti kaip man reikia gyventi. Iš principo tai būtų kova prieš chamus, o ne vardan tėvynės. Aš gyvenu ne tai kad Lietuvoje, bet Žemės planetoje. Ir puikiai suprantu, kad valstybių sienos prasidėjo nuo genčių, kurios nusprendė apsitverti ir sakyti čia mano teritorija. Tada prasidėjo karai dėl teritorijos. Šiai dienai turime aljansus. Tai maždaug žiūrėk čia mano teritorija, bet jeigu mes gerai sutariam, tai aš tau leisiu naudotis šia teritorija. O vat tokie kaip Putinas sako žiūrėk ta teritorija tau nebepriklauso - aš ją pasiimu, o tu būsi mano tarnas. Tai vat prieš šitus niekingus kirminus ir reikia kovot! Kad ir iki mirties!
donatasv 2022-06-10 17:30
Ta pati ideologija, kad žuvę kare yra didvyriai, yra prasta ideologija. Jei pažvelgtume į ruso dabartinę ideologiją rastume labai didelį žuvusių kare garbinimą. Jie didvyriai, jie kovo ir jūs vaikai tokie būkit? Prašom fiktyvus priešo sukūrimas ir turim karą Ukrainoje. Vaikui aš diegiu visai kitokę ideologiją kitokį supratimą apie karą, tai yra blogis, kariaut ir mirt nėra išeitis. Taip tai prieštarauja tam nusistovėjusiam tėvynės gynimo požiūriui, bet iš kitos pusės ugdo kad kariaut yra blogai. Lietuva išliko Lietuva tik dėl to, kad mano seneliai įdiegė mano tėvams, tėvai man ir aš diegiu savo vaikams lietuvišką kultūrą, lietuvišką kalbą, raštą ir visą kitą kas susija su Lietuva.
Benediktas 2022-06-10 17:48
Kare visada būna agresorius ir auka. Šiuo atveju agresorius yra Rusija - ji užpuolė, įsiveržė į šalį, kuri nė nesiruošė kariauti. Ukraina tiesiog ginasi, gina savo teritoriją - vadink, kaip nori tą veiksmą. Gynyboje nėra nieko blogo. Tai jei giniesi, ir nori apsiginti, išstumti priešą atgal, tai žinoma giniesi su ginklais, sumo veiksmų neužteks.
donatasv 2022-06-10 18:13
Kijeve yra daugiau žmonių nei visoje Lietuvoje. Tokiai kaip Lietuvai aktyvūs karo veiksmai ir erelių vaidinimai gali labai skausmingai baigtis.
Benediktas 2022-06-10 18:31
Niekas nesako, kad bus lengva. Ar teisingai supratau tavo paskutinę žinutę, kad rusams užpuolus Lietuvą, lietuviams neverta ginti savo šalies net priklausant NATO aliansui?
donatasv 2022-06-10 18:57
Kad nekiltų nesusipratimo, aš valdžios nuvertimą vertinu Lietuvos užpuolimo atveju. Kitos šalys atskiras vertinimas. Mano suvokimu kaip ir minėjau armija aliense turi būt samdoma ir paruošta, civiliai turi vengti karo kiek įmanoma. Jeigu aljansas padeda eit ir mūsų armijai kartu. Aš kaip civilis neičiau į karą ir tam yra daug priežasčių. Pasakymas kad aš išduodu Lietuvą, kažkokias neaiškias dimensijas? Bailys ar dar kažkoks, kokiu čia mane išvadino yra pačios Lietuvos pajėgumu neįvertinimas blaiviu protu. Aljansui neatejus į pagalbai visai armijai į krūmus ir lai verčia valdžią. Kito šanso Lietuvai išlikt nėra. Kuom mažiau lietuviško genomo tuom didesnė tikimybė išnykt.
Benediktas 2022-06-10 19:20
O gal geriau visoms šalims susivienyti ir padėt Ukrainai, kuo tik galime, kad ukrainiečiai taip susilpnintų Rusijos kariuomenę, kad ilgus metus, net negalvos jie pulti NATO ir tos pačios Ukrainos. Sankcijos irgi priklauso prie Rusiją silpninančių veiksmų. Ta prasme mes tai ir darome - tiesiog reikia palaikyti valdžios veiksmus ir toliau. Juk Rusijos okupacijoje bus blogiau gyventi, nei prisidedant prie sankcijų dabar.
donatasv 2022-06-10 19:28
Čia jau vėl velemės į prieš tai diskutuotą temą. Nematau reikalo kartotis.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-10 21:02
Tai čia ir yra bailio bruožai Suprask eini per mišką su vaiku, užpuola meška. Tai meti meškai savo vaiką, kad išgyventum pats? Nes pagal kitą planą, tai kauniesi su meška, pralaimi, o vaikas vienas miške vis tiek neišgyvena. Bailys bandys visiems įrodyti, kad pasielgė protingai, bet jis vis tiek liks bailys!
Hmz 2022-06-10 21:29
O ko gi tu taip Lietuvos išlikimu susirūpinęs? Argi tai racionalus elgesys?
donatasv 2022-06-11 07:48
Vadink tai kaip nori tavo vaizduotės reikalas.