[Žinios trumpai] Monstrinis ukrainiečių atsakas į Irano „Shahed“ – Ukraina baigia kurti galingą droną, kurio nuotolis sieks iki 1000 km (Foto)  (8)

Kuriamo drono-kamikadzės veikimo nuotolis sieks 1000 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos valstybinė gynybos pramonė kuria galingą atsakymą į Rusijai tiekiamus bepiločius orlaivius „Shahed“ – savo dronus-kamikadzes, galintį įsikverbti net 1000 km į užnugarį.

Pranešimą pateikė valstybinis koncernas „Ukroboronprom“, kuriam priklauso visos valstybinės Ukrainos gynybos įmonės, praneša „Defense Express“.

„Atstumas yra 1000 km. Kovinės galvutės svoris – 75 kg. Dronas baigiamas kurti“, - rašoma pranešime.

Apie naująjį droną pranešta po spalio 17 d. ryto Ukrainos miestų atakos, kurią surengė Irano kilmės „Shahed 136“, Rusijoje pažymėtais kaip „Geran-2“.

Oro pajėgų vadovybė pranešė, kad 26 iš šių dronų buvo numušti keliuose regionuose, tačiau keli sugebėjo pataikyti į miestus. Kyjive penki sprogdinimai pridarė žalos civilinei infrastruktūrai ir civilių aukų, o vienas trenkėsi į gyvenamąjį pastatą.

Tačiau šie smūgiai tik priverčia Ukrainos ginklų gamintojus dirbti našiau, teigia valstybės koncernas.

Koncernas taip pat pasidalino naujojo drono nuotrauka, kurioje matomas tik UAV fragmentas, ant kurį puošia Ukrainos herbas ir stilizuotas sakalas.

Žinoma, kol kas gana sunku „atspėti“, ką tiksliai reiškia tokia ribota nuotrauka, tačiau kovinės galvutės dydis, nuotolis ir, greičiausiai, paties fiuzeliažo nuotrauka leidžia manyti, kad tai gali būti gana didelis dronas kamikadzė.

Tai yra, numatomas sparnų plotis turėtų būti maždaug daugiau nei 4 metrai, o kilimo svoris turėtų būti didesnis nei 200 kg.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(302)
(5)
(297)

Komentarai (8)