Gali kilti naujas karas! Saudo Arabija skubiai prašo JAV karinės pagalbos: skelbiama, kad situacija labai pavojinga  (1)

JAV gavo informacijos apie Irano pasirengimą karinėms atakoms prieš taikinius Artimuosiuose Rytuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas yra grėsmė Artimuosiuose Rytuose. „Wall Street Journal“ praneša, kad Saudo Arabija jau perspėjo JAV dėl duomenų apie galimus smūgius iš Irano, ragindama padidinti karinio kontingento kovinį pasirengimą regione.

Remiantis Saudo Arabijos pareigūnų turimais duomenimis, Iranas jau ruošiasi kariniam puolimui prieš karalystę, taip pat prieš Iraką Irako kurdų regione, siekdamas pakeisti politinį vektorių ir nukreipti visuomenės dėmesį nuo protestų šalyje.

„Dabar esame rimtai susirūpinę dėl realių grėsmių. Šiuo atžvilgiu stengiamės palaikyti nuolatinius ryšius su Saudo Arabijos kariniais ir žvalgybos kanalais. Nedvejosime priimdami sprendimus, kurie bus nukreipti į mūsų šalies, taip pat mūsų partnerių regione interesų apsaugą“, – nurodė Baltieji rūmai.

 

Įtikinamas Irano agresyvių ketinimų įrodymas – 2022 metų rugsėjį pradėta ataka Šiaurės Irake. Balistinės raketos ir dronai atakavo Erbilio miestą, kuriame šiuo metu yra amerikiečių karinis kontingentas.

Yra žinoma, kad Iranas anksčiau yra pateikęs kaltinimus JAV, Saudo Arabijai, Izraeliui ir Irako kurdams dėl protestų ir neramumų kurstymo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(17)
(10)

Komentarai (1)