Irano „Shahed“ dronai paralyžiuoti! Skelbiama, kodėl rusai beveik nebegali jų naudoti  (5)

Jungtinių pajėgų vadovybė mano, kad dėl tipinės konstrukcijos dronus-kamikadzes sunku naudoti esant žemai temperatūrai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-05 Irano „Shahed“ dronai paralyžiuoti! Skelbiama, kodėl rusai beveik nebegali jų naudoti  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariai rečiau naudos Irano bepiločius orlaivius, nes jie jautrūs žemai temperatūrai. Tai teletono eteryje pareiškė Ukrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų strateginės komunikacijos vadovybės pranešėjas Jevgenijus Sylkinas, praneša „Ukrainska Pravda“.

Žurnalisto paklaustas, ar sumažėjo Rusijos kariuomenės „Šahedų“ naudojimo dinamika, Sylkinas teigė, kad ji mažėja dėl šalčio. Jo nuomone, dronai-kamikadzės, kaip ir bet kuris kitas orlaivis, yra pagaminti iš plastiko ir medžiagų, kurios jautrios oro sąlygoms ir žemai temperatūrai.

Ukraina negali sustabdyti bepiločių orlaivių ar raketų tiekimo Rusijai, tačiau gauna Vakarų priešlėktuvines sistemas priešo taikiniams numušti.

 

„Mūsų kariai mokosi valdyti šias sistemas. Šiuo metu jau galime pasakyti, kad numušame apie 75-80 % oro taikinių. Tai labai gerai“, - sakė Sylkinas.

Jis taip pat pridūrė, kad manevrus atliekantys bombonešiai dabar pratybas vykdo Rusijos Federacijoje. Priešas užsiima degalų papildymu ore, o dronai kol kas sustabdė savo veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(85)
(3)
(82)

Komentarai (5)