Aukščiausias pilotažas! Ukraina iš sovietinio chlamo sukūrė „superginklą“ ir jau kelia siaubą Kremliui  ()

Išmesdami seną įrangą, Ukrainos inžinieriai padarė vietos 300 kg sprogmenų ir modernios elektronikos įrengimui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-12-16 Aukščiausias pilotažas! Ukraina iš sovietinio chlamo sukūrė „superginklą“ ir jau kelia siaubą Kremliui  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų žurnalistė Julija Latynina įsitikinusi, kad Ukraina atakavo oro bazę Engelse (Rusija) modernizuotu nepilotuojamu lėktuvu Tu-141 „Striž“. Ji kalbėjo apie šias mašinas savo autorinės programos „Prieigos kodas. Informacijos bunkeris“ eteryje „YouTube“ kanale.

Kaip pažymėjo Latynina, sovietmečiu Tu-141 buvo gaminami Charkivo aviacijos gamykloje, o žlugus SSRS nepriklausomoje Ukrainoje liko daugiau nei 150 vienetų. Tačiau mašinos buvo labai prastos būklės, todėl negalėjo būti naudojamos pagal paskirtį.

„Tai labai sena sovietinė nepilotuojama mašina, kuri tarnavo žvalgybai. Ji buvo pagaminta tokiais prieštvaniniais laikais, kad neturėjo jokio GPS – technika fotografavo į fotojuostą. Aparatūra svėrė 200 kg, viršuje dar buvo parašiutas. Dronas neperdavė duomenų, o turėjo fiziškai pristatyti šį filmą. Tai toks šlamštas“, – sakė žurnalistė.

Julija Latynina remiasi karo analitiku Romanu Svitanu, išėjusiu į pensiją Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininku, kuris papasakojo, kaip ukrainiečiams pavyko modifikuoti Tu-141. Anot jo, iš Tu-141 buvo išimta sena 200 kilogramų sverianti fotografinė įranga ir parašiutas, o jų vietoje sumontuota apie 300 kg sverianti kovinė galvutė su sprogmenimis. Be to, dronui buvo suteiktos „smegenys“, tai yra moderni navigacijos elektronika, kuri leido skristi į Engelsą ir sunaikinti Rusijos strateginius bombonešius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(65)
(1)
(64)

Komentarai ()