Skelbiamas Prancūzijos atsakymas dėl ketinimų pirkti Ukrainai 40 naikintuvų „Mirage 2000“  ()

Anksčiau žiniasklaida rašė, kad Prancūzija gali pirkti lėktuvus iš JAE, nes Emyratai įsigys 80 modernesnių „Rafale“. Tačiau pareigūnai žurnalistams sakė, kad šiuo metu tokių planų nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu Prancūzija nesvarsto plano įsigyti iš Jungtinių Arabų Emyratų naikintuvus „Mirage 2000-9“, kad jie būtų toliau perkelti į Ukrainą. Apie tai praneša „The War Zone“.

Anoniminis Prancūzijos pareigūnas leidiniui sakė, kad jie neplanuoja pirkti dešimčių naikintuvų, kuriuos būtų galima perkelti į Ukrainą.

„Šiuo metu Ukrainai lėktuvų pirkimas nenumatytas“, – tvirtina pareigūnas.

Taip jis sureagavo į informaciją „Intelligence Online“ ataskaitoje, kurioje teigiama, kad dalį JAE lėktuvų parko galima nupirkti perdavimui į Ukrainą. Informaciją argumentuota tuo, kad Prancūzija sutiko parduoti 80 „Rafale“ ir neva dėl to Emyratų prezidento Muhammado bin Zayedo Al Nahyano aplinka „leido suprasti“, kad yra pasiruošusi perduoti savo „Mirage 2000-9“.

 

Prancūzijos gynybos ministras Sebastienas Lecornu pareiškė, kad Ukraina iš tiesų prašo lėktuvų savo oro erdvei apginti, tačiau Paryžius į tai atsako perduodamas priešlėktuvinių raketų sistemas, skirtas apsisaugoti nuo dronų, raketų ir lėktuvų. Ukrainos ginkluotosios pajėgos netrukus gaus oro gynybos sistemas SAMP/T.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(11)
(-3)

Komentarai ()