[ŽT] To nebuvo daugybė metų: JAV atnaujina branduolinių galvučių gamybą  ()

Didelio masto plutonio užtaisų gamyba JAV buvo sustabdyta 1989 m. – kai Vašingtonas ir Maskva susitarė sumažinti branduolinį arsenalą ir pasirašė pirmąją Strateginių puolamųjų ginklų sutartį, kuri uždraudė kiekvienai šaliai turėti daugiau nei 6000 kovinių galvučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl prezidento Vladimiro Putino branduolinių grasinimų ir Rusijos de facto pasitraukimo iš vienintelės likusios strateginės ginkluotės sutarties JAV atnaujina plataus masto plutonio gamybą.

Pirmą kartą po SSRS žlugimo 2023 metais JAV pagamins dešimtis naujų branduolinių galvučių, paskelbė Nacionalinė branduolinio saugumo administracija (NNSA).

Šiais metais, remiantis NNSA ataskaita, planuojama pagal programą kasmet pagaminti 80 plutonio šerdžių, kurios yra pagrindinis strateginių ir taktinių kovinių galvučių ir bombų elementas.

Taip pat planuojama tęsti darbus ilginant Europoje dislokuotų branduolinių bombų B61-12 tarnavimo laiką ir atnaujinant povandeniniuose laivuose dislokuotų tarpžemyninių balistinių raketų „Trident II“ kovines galvutes.

 

Visi darbai atliekami kaip dalis Amerikos branduolinės triados modernizavimo plano, kuris buvo patvirtintas per Donaldo Trumpo administraciją ir Pentagonui kainuos iki 2031 m. 634 mlrd. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(2)
(13)

Komentarai ()