„Jis numuša 100% HIMARS raketų“. Skelbiama apie Rusijos „super ginklą“ (Video)  ()

Įdomu tai, kad „Pantsir-S1“ dislokuotas Vladimiro Putino rezidencijų apsaugai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priešlėktuvinių raketų ir pabūklų kompleksas „Pantsir-S1“ techniškai nepajėgus perimti HIMARS raketų, kaip anksčiau „Zvezda“ eteryje teigė Rusijos propagandistai. Apie tai savo „Telegram“ kanale rašo karo ir politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

Visų pirma ekspertas sureagavo į Rusijos Federacijos gynybos ministerijai priklausančio kanalo „Zvezda“ istoriją, kad „Pantsir“ kompleksas rodo 100% HIMARS raketų perėmimo efektyvumą.

„Zvezda“ kalba apie tą pačią priešlėktuvinės priešraketinės gynybos sistemą „Pantsir-S1“, kuri buvo dislokuota aplink Kremlių ir taip sukurta žiedinė oro gynybos sistema.

„Tai ta pati sistema, ant kurios ginamo stogo nusileido du dronai“, – rašė ekspertas.

„Pantsir-S1“: kokia tai įranga

Tai Rusijos savaeigis priešlėktuvinių raketų ir pabūklų kompleksas.

Jis skirtas civilių ir karinių objektų dengimui. Jis taip pat gali apsaugoti ginamą objektą nuo žemės ir paviršiaus grėsmių.

„Pantsir-S1“ – tai mažojo nuotolio priešlėktuvinių raketų-patrankų kompleksas, kuris montuojamas ant vikšrinės važiuoklės, sunkvežimio ratinės važiuoklės, priekabos arba montuojamas stacionariai. Jį valdo du ar trys operatoriai. Oro gynyba vykdoma automatiniais pabūklais ir valdomomis raketomis. Kompleksas skirtas apsaugoti nedidelius objektus nuo oro atakos (tiek pilotuojamų, tiek nepilotuojamų).

 

Vienos priešlėktuvinės priešraketinės gynybos sistemos „Pantsir-S1“ kaina svyruoja nuo 13,15 iki 14,67 mln. JAV dolerių.

Jis naudojamas tokiose šalyse kaip Rusijos Federacija, Alžyras, Irakas, Iranas, JAE, Omanas, Serbija, Sirija, Etiopija, Libija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(26)
(-23)

Komentarai ()