„Karas iš karto pasikeis.“ Ukrainos generolas skelbia galingą žinią, ką su rusais padarys F-16 (Foto)  ()

Ukrainos oro brigados generolas papasakojo, ką padarys 3-4 eskadrilės F-16.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įspūdingas interviu su Ukrainos oro brigados generolu. Ką iš tikro padarys 3-4 eskadrilės F-16?

„Twitter“ vartotojas Artoir išskiria esminius akcentus iš Ukrainos oro brigados generolo Serhijaus Golubcovo interviu.

F-16 atitinka Ukrainos strateginius reikalavimus. Daugiafunkcis ir galintis naudoti platų NATO šalių ginklų asortimentą. AIM-120 „oras–oras“ raketos grėsmės pakaks, kad Rusijos naikintuvai ir bombonešiai būtų nustumti kur kas toliau nuo sienos.

3 ar 4 eskadrilių (48–64 vnt. F-16) pakaks, kad Rusija nutrauktų savo dabartinę oro atakų kampaniją vienoje konkrečioje srityje.

2021 m. „Lockheed Martin“ patikrino 3 Ukrainos aerodromus, ar jie tinkami F-16. Buvo padaryta išvada, kad kilimo ir tūpimo takai puikiai tinka normaliam F-16 orlaivių eksploatavimui.

Priešradarinės raketos HARM visiškai pakeitė oro gynybos situaciją. Atsižvelgiant į didesnę turimą integraciją, F-16 labai padidins savo efektyvumą. Tas pats galioja ir daugumai NATO standartinių ginklų.

Šių metų pradžioje Ukrainai tiektos nevaldomos raketos „Zuni“ padėjo pakeisti Ukrainos „Su-25“ naudojamų raketų S-13 atsargas. Jos taip pat skrenda toliau ir pasižymi didesniu tikslumu.

 

Puikiai tarnauja JDAM. Tačiau dėl rusiškų S-300 ir S-400 sistemų paplitimo Ukrainos pilotai tik trumpam skrenda į 6-8 km aukštį prieš paleidimą, o tai sumažina bombų nuotolį iki 40-50 km.

Dėl „Storm Shadow“ Golubcovas per daug nekalba. Jis mini, kad Ukrainos oro pajėgos toliau plečia tolimojo nuotolio ginklų pajėgumus ir stengsis padidinti turimas atsargas bei galimybes.

Visas straipsnis yra čia ir vertas perskaityti, daug įdomių smulkmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()