[ŽT] Smūgis Maskvai. Į karą ateina „Armėnų legionas“  ()

Armėnų diaspora Ukrainoje subūrė „legioną“ ir yra pasiruošusi petys į petį kautis kartu su Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su rusų okupantais kariaujančioje Ukrainoje kuriamas „Armėnų legionas“. Oficiali šio karinio dalinio vėliava bus Ani karalystės vėliava (ji veikia ir kaip neformalus armėnų bendruomenės Ukrainoje simbolis), skelbia Dialog.UA.

Iškilmingame renginyje, skirtame „Armėnų legiono“ sukūrimui, dalyvavo pirmasis Ukrainos ambasadorius Armėnijoje Aleksandras Božko. Be to, čia pasirodė ir odiozinis politikas Dmitrijus Korčinskis, 1990-aisiais vadovavęs UNSO, tuomet vedęs įvairias politines televizijos laidas, o dabar – krikščioniškojo judėjimo ir karinio bataliono „Brolija“ vadovas.

Reikia pažymėti, kad Ukrainoje jau daug metų gyvena gana didelė armėnų diaspora. Jo skaičius pastebimai išaugo devintojo dešimtmečio pabaigoje - praėjusio amžiaus 90-ųjų pradžioje, kai prasidėjo Armėnijos ir Azerbaidžano karo veiksmai dėl Kalnų Karabacho ir čia pasipylė didžiulis pabėgėlių srautas iš abiejų šalių.

 

Per ilgus gyvenimo Ukrainoje metus armėnai čia gana gerai asimiliavosi, todėl dvigubai malonu matyti juos apsivilkusius karine uniforma ir pasiruošusius kartu su ukrainiečiais kovoti prieš okupantus iš Rusijos Federacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(411)
(9)
(402)

Komentarai ()