[ŽT] Neįtikėtina, ką Ukraina atliko vos per 5 savaites. Rusams tai užtruko pusę metų  ()

Anot analitikų, fronte puolimas vyksta trimis kryptimis: Bachmuto, Melitopolio ir Berdiansko. Ukrainos gynėjams sekasi visose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per 5 puolamųjų veiksmų savaites Ukrainos kariškiai sugebėjo išlaisvinti tiek teritorijų, kiek Rusijos Federacija užėmė per pastaruosius šešis mėnesius. Tai teigiama Amerikos karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje, paskelbtoje liepos 10 d.

Šiuo metu kontrpuolimas vyksta trimis pagrindinėmis fronto kryptimis, kaip anksčiau buvo pažymėta Gynybos pajėgose: Bachmuto, Melitopolio ir Berdiansko.

ISW analitikai taip pat nusprendė patys atlikti duomenų skaičiavimą ir suskaičiavo maždaug 253 kvadratinius kilometrus teritorijos, kuri grįžo į Ukrainos kontrolę nuo Ukrainos kontrpuolimo pradžios.

Ši ataskaita šiek tiek skiriasi nuo oficialių Generalinio štabo suvestinių, o ISW pažymi, kad taip yra dėl to, kad Ukraina „kitaip apskaičiavo pradinę teritorijos kontrolę“.

 

„Rusijos pajėgos nuo sausio 1 d. (2023 m. – red.) užėmė tik 282 kvadratinius kilometrus visame operacijų teatre. Per penkias savaites Ukrainos pajėgos išlaisvino beveik tiek pat teritorijos, kiek Rusijos pajėgos užėmė per daugiau nei šešis mėnesius“, – rašoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()