[ŽT] „Kyla pasididžiavimas Ukraina.“ Atskleidžiama „Bohdana“ haubicos sėkmė (Video)  ()

„Bohdana“ pasiekia taikinius už maždaug 42 km. „Bohdana“ turi šarvuotą kabiną, kuri net ir įvykus sprogimui apsaugo įgulą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos 1-osios specialiosios paskirties brigados karys Dmitrijus papasakojo, kaip atnaujinta ukrainietiška savaeigė haubica „Bohdana“ pasirodė mūšyje. „Kai dar nebuvo karo, kai tik mačiau, kad važiuoja koks šarvuotis, didžiavausi mūsų Ukraina. Būtent dėl ​​ginklų, kuriuos Ukraina gamina. Apie darbą „Bohdana“, ypač atnaujintą, tada, ko gero, net negalvojau“, – pasakojo Dmitrijus.

Jis pažymėjo, kad „Bohdana“ gali pataikyti į taikinius už maždaug 42 kilometrų. Haubicos kabina, anot jo, yra nepritaikyta ilgoms kelionėms, bet yra saugi – ginklo sprogimo atveju įgula išgyventų. Dmitrijus taip pat pabrėžė, kad jau yra įsitikinęs „Bohdana“ taiklumu.

„Artilerija yra parama pėstininkams. Tai yra jų užnugaris, be kurio kare nebus pranašumo“, – sakė artileristas.

 

„Bohdana“ yra geras pavyzdys to, kad Ukraina dar prieš karą planavo pereiti prie NATO standartų. Tai - 155 mm haubica, o 155 mm yra NATO, o ne sovietų/rusų standartas. „Bohdana“ buvo kuriama ilgus metus ir nespėjo pradėti tarnybos prieš prasidedant Rusijos invazijai. Tačiau bent kelios tokios savaeigės haubicos jau tarnauja nuo 2022 metų. Taip pat pranešama, kad vyksta jų gamyba.

(79)
(3)
(76)

Komentarai ()