Pritrenkianti žinia. Pentagonas skelbia netikėtą pareiškimą dėl F-16 Ukrainai  (1)

JAV mano, kad dabartinė padėtis mūšio lauke tarp Ukrainos ir Rusijos nėra ideali naikintuvų F-16 perdavimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pranešta Pentagono atstovo pareiškimu, kurį rašo „Politico“ žurnalistė Lara Seligman.

Per Pentagono spaudos konferenciją Jungtinio štabo vadų operacijų direktorius generolas leitenantas Douglasas Simsas sakė, kad sąlygos mūšio lauke dabar gali būti netinkamos F-16 perkėlimui į Ukrainą. Jis pažymėjo, kad Rusija turi galingą priešlėktuvinės gynybos sistemą, o tai neigiamai paveiks naikintuvų darbą.

Tačiau jis taip pat mano, kad situacija fronte gali pasikeisti bet kurią akimirką.

Pentagonas taip pat pažymėjo, kad M1 „Abrams“ tankų perkėlimas į Ukrainą, kurių atvykimas numatytas rudenį, gali turėti įtakos karo veiksmų eigai.

Liepos 11 d. buvo oficialiai sukurta Ukrainos pilotų F-16 mokymų koalicija, kurią sudaro 11 šalių. Koalicijai vadovauja Nyderlandai ir Danija, kurios paskelbė apie ketinimą rengti ukrainiečių pilotus. Šios šalys turi specialius aviacijos treniruoklius.

 

Ukrainos pilotų mokymai F-16 turėtų prasidėti rugpjūčio mėnesį.

Tuo pat metu Ukraianos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba pažymėjo, kad pirmieji naikintuvai F-16 Ukrainos padangėje galės skristi iki 2024 metų kovo pabaigos.

Priminsime, kad JAV pažadėjo Ukrainai perduoti 31 tanką „Abrams“. Iš pradžių Vašingtonas paskelbė apie M1A2 versijos perdavimą, tačiau vėliau, dėl ilgų pristatymo terminų, tieks M1A1 versiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(46)
(9)

Komentarai (1)