„Paniška baimė.“ Tai, kas gali nutikti su Rusija, Vakarams kelia siaubą  ()

Įvardinta pagrindinė Vakarų baimė dėl Rusijos žlugimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Vakarų sąjungininkės ne visada laiku reaguoja į skubius prašymus perduoti ginklų ir imtis kitų veiksmų Rusijai susilpninti. Jiems kelia nerimą pasekmės. Rusijos žlugimas gali turėti tam tikrų neigiamų pasekmių, su kuriomis būtų sunku susidoroti, „24 kanalui“ sakė žurnalistas ir publicistas Vitalijus Dymarskis. Pasak jo, yra vienas pagrindinis dalykas, kuris gąsdina Vakarus Rusijos subyrėjimo į kelis darinius atveju.

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas ne kartą pabrėžė, kad Rusijos žlugimas yra neišvengiamas. Ir Vakarai turėtų tam ruoštis. Tačiau panašu, kad jie ne tik nesiruošia, bet ir bijo šio proceso. Visų pirma kalbama apie Jungtines Amerikos Valstijas.

„Net ir tokioje situacijoje baiminamasi branduolinio ginklo panaudojimo. Kalbame apie branduolinį ginklą turinčią šalį, kuri, jei žlugs, liks be vieningos kontrolės. Dabar bent jau suprantama – kieno rankose ji yra“, - pastebėjo Vitalijus Dymarskis.

 

Rusija gali sudaryti kelis atskirus darinius – nežinia, kur ir pas ką gali atsidurti branduoliniai ginklai. Taip pat nežinoma, kas konkrečiai vadovaus naujai sukurtiems dariniams, t. y. kiek jie pavojingi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(12)
(1)

Komentarai ()