NYT drėbė skaudžią tiesą. Europa elgiasi taip, lyg negalėtų apsiginti nuo Rusijos  ()

Kaip pažymi amerikiečių analitikas Rajanas Menonas, europiečiai ne tik turi galimybių apginti savo žemyną, bet ir yra juo suinteresuoti daug labiau nei JAV.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos šalys daugeliu atžvilgių lenkia Rusijos Federaciją, bet vis tiek elgiasi taip, lyg negalėtų apsiginti. Tai teigiama „The New York Times“ Gynybos prioritetų centro direktoriaus Rajano Menono straipsnyje.

„Europa elgiasi taip, lyg neturėtų būdo užkirsti kelią Rusijos puolimui ir toliau kreipiasi į JAV karinės paramos“, – pažymi Menonas.

Analitikas atkreipė dėmesį, kad Ukrainos kariuomenė užkirto kelią rusams veržtis į Kijevą dar prieš pradedant dideliais kiekiais atgabenti amerikiečių ginklus. Anot jo, be vakarietiškos ginkluotės svarbų vaidmenį vaidina stipri kovos dvasia ir vadovavimo kokybė Ukrainoje.

„Likusi Europa, kurios ištekliai gerokai viršija Ukrainos, yra dar stipresnėje pozicijoje. Palyginkite Europą ir Rusiją pagal bet kokį rodiklį, kuris paprastai naudojamas galiai matuoti, ir Europa bus daug geresnė", – konstatavo ekspertas.

Kaip pažymi Menonas, Rusija pirmauja kai kuriose pagrindinėse ginklų kategorijose. Tuo pačiu metu šiuolaikinės Rusijos raketos, oro gynybos įranga ir net lauko radijo stotys yra pagrįstos svarbiais komponentais iš JAV, Europos, Japonijos ar Pietų Korėjos.

 

Savo ruožtu Europos šalys turi galimybę plėsti savo gynybos pramonę. Pasaulinio lygio gynybos kompanijos „BAE Systems“, „Thales“, „Safran“, „Leonardo“ ir „Rheinmetall“ yra įsikūrusios Europoje.

Anot Menono, europiečiai ne tik turi priemonių apsaugoti savo žemyną, bet ir yra daug labiau suinteresuoti tai daryti nei amerikiečiai.

„Rusijos armija nėra popierinis tigras. Tačiau teisinga pamoka, kurią reikia pasimokyti iš karo Ukrainoje, yra ta, kad europiečiai yra pakankamai pajėgūs prisiimti pagrindinę atsakomybę už savigyną“, – apibendrino analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()