JK skamba didžiuliai įvykiai. Po pareiškimų apie Ukrainą, gresia gynybos ministro atsistatydinimas  ()

Britų žurnalistų teigimu, Wallace'as buvo ilgiausiai dirbęs ministras ir „pergyveno“ penkis premjerus. Vienas pagrindinių kandidatų į jo pareigas yra Karališkojo iždo vyriausiasis sekretorius Johnas Glenas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

53 metų Benas Wallace'as, JK gynybos sekretorius, svarsto galimybę palikti vyriausybę per ateinantį kabineto pertvarkymą rudenį. Apie tai birželio 14 d. rašė britų laikraštis „The Times“.

Žurnalistai pažymi, kad tai ypač susiję su nesėkmingu Didžiosios Britanijos pasiūlymu į NATO vadovo postą paskirti Beną Wallace'ą. Be to, sklinda naujienos, kai ministras pirmininkas Rishi Sunakas ruošiasi pertvarkyti savo komandą prieš kitais metais vyksiančius rinkimus.

Tuo pat metu situacijai artimi asmenys britų televizijos kanalo „Sky News“ žurnalistams sakė, kad Benas Wallace'as greičiausiai kitą mėnesį priims sprendimą dėl savo ateities – palikti postą arba palikti vyriausybę. Jei nuspręs pasitraukti, jis atsisakys ir parlamentaro mandato.

Suprantama, kad tai bus jo asmeninis sprendimas ir nesusijęs su šalies premjeru Rishi Sunaku ar kokiais nors vidiniais klausimais konservatorių partijoje.

Kas gali užimti Beno Wallace'o vietą

Didžiosios Britanijos žurnalistai pastebi, kad spėlionės dėl gynybos ministro ateities vyksta jau keletą savaičių, o Gynybos ministerijos pareigūnai klausia savęs, kas galėtų užimti jo vietą.

Tarp svarstomų vardų yra užsienio reikalų sekretorė ir buvusi gynybos sekretorė Anne-Marie Trevelyan, saugumo ministras Tomas Tugendhatas ir ministrų kabineto ministras Jeremy Quinnas, kuris anksčiau ėjo gynybos sekretoriaus pareigas.

 

Vienas iš šaltinių sakė: „Dar nesame tikri, kas jį pakeis, bet Jeremy Quinnas yra labai tikėtinas pasirinkimas“.

Anot „The Times“, pagrindinis kandidatas į pakeitimą yra Johnas Glenas, Karališkojo iždo vyriausiasis sekretorius.

Benas Wallace'as yra ilgiausiai dirbantis ministras

Anot „Sky News“, Benas Wallace'as yra labai populiarus savo partijoje ir yra ilgiausiai vyriausybėje dirbantis ministras, nuo 2014-ųjų „pergyvenęs“ penkis premjerus. Jis ėjo saugumo ministro pareigas, o po to pastaruosius ketverius metus vadovavo Gynybos ministerijai.

 

Eidamas dabartines pareigas, jis buvo vienas pagrindinių Didžiosios Britanijos ir jos sąjungininkų, raginančių didinti paramą Ukrainai, atstovų.

Priminsime, liepos 12 d. žiniasklaida rašė, kad Wallace'as tariamai apkaltino Ukrainą „nepakankamu dėkingumu“ už Vakarų pagalbą. Tą pačią dieną Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atsakė į Wallace'o pareiškimą. Šalies vadovas teigė, kad ukrainiečiai yra dėkingi Didžiosios Britanijos žmonėms už paramą, o Didžiosios Britanijos gynybos ministro Beno Wallace'o žodžių, esą jo šalis nėra „Amazon“ internetinės parduotuvės pristatymo paslauga, jis nesuprato.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()