Nutekėjo sensacija. Pentagonas 10 m. niekam nežinant siunčia slaptus laiškus  ()

Pentagonas 10 metų siunčia slaptus laiškus Afrikos šaliai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-18 Nutekėjo sensacija. Pentagonas 10 m. niekam nežinant siunčia slaptus laiškus  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl el. pašto klaidos į Malį buvo išsiųsta milijonai JAV karinių pranešimų. Įdomiausia tai, kad gavėjas bandė informuoti JAV apie problemą, tačiau JAV ignoravo jį.

Problema kilo įvedus .ML, o ne .MIL el. pašto adreso domene. Todėl į Malį vis dar ateina laiškai. Kai kuriuose iš jų yra įslaptinta informacija apie JAV karinį personalą, karininkus ir jų šeimas, taip pat diplomatiniai dokumentai, mokesčių deklaracijos, slaptažodžiai ir vyresniųjų pareigūnų kelionių įrašai. Tačiau nė viena žinutė nebuvo pažymėta kaip slapta.

Nors persiųsti el. laiškai (iki šiol) keliavo administratoriui, kuriam pavesta tvarkyti nacionalinį Malio domeną .ML, domeno valdymas netrukus grįš Malio vyriausybei, kuri turi ryšių su Rusija.

Problemą pastebėjo Johannesas Zuurbier, olandų administratorius, valdantis Malio domeną. Jis sako, kad nuo 2014 metų daug kartų bandė perspėti Jungtines Valstijas apie šią problemą. Bet niekas jo neklauso. Iš pradžių Zuurbier trynė visus gautus el. laiškus, tačiau šiais metais jis pradėjo rinkti el. laiškus, paskutinį kartą bandydamas įtikinti JAV vyriausybę imtis skubių veiksmų. Savo laiške vyras rašo, kad yra surinkęs apie 117 000 laiškų, iš kurių beveik tūkstantis atkeliavo tik praėjusį trečiadienį.

 

Tarp laiškų, kuriuos turi Zuurbier, yra:

  • JAV kariuomenės štabo viršininko generolo Jameso McConville'io kelionės į Indoneziją gegužės mėn. planai;
  • Objektų žemėlapiai;
  • Bazių nuotraukos;
  • Asmens tapatybę patvirtinantys dokumentai (įskaitant pasų numerius);
  • Laivų įgulų sąrašai;
  • Mokesčių dokumentai;
  • Medicininiai duomenys;
  • Karinio jūrų laivyno apžiūros ataskaitos;
  • Sutartys ir kt.

 

Viename iš FTB agento elektroninių laiškų buvo laiškas iš Turkijos diplomatų JAV, įspėjantis apie galimas Kurdistano darbininkų partijos operacijas.

Pulkininkas leitenantas Timas Gormanas, kalbėdamas Pentagono vardu, sako, kad laiškai, siunčiami iš .MIL adreso į .ML adresą, yra „blokuojami prieš jiems paliekant .mil domeną, o siuntėjui pranešama, kad jis turi patikrinti gavėjo pašto adresą.

Tai rodo, kad peradresuoti el. laiškai galėjo būti gauti iš asmeninių JAV karinio personalo pašto adresų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(5)
(14)

Komentarai ()