Morawieckis: „Situacija darosi pavojingesnė. Gavome informaciją, kaip „Wagner“ veršis į Lenkiją“  (2)

Lenkija gavo informacijos, kaip „Wagner“ veršis į šalį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-29 Morawieckis: „Situacija darosi pavojingesnė. Gavome informaciją, kaip „Wagner“ veršis į Lenkiją“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis siūlo, kad šiuo metu Baltarusijoje esantys „Wagner“ kovotojai, apsimesdami migrantais, bandys patekti į Lenkiją, kad destabilizuotų situaciją šalyje.

Tai pranešė Censor.NET, remdamasis RMF FM.

„Dabar situacija darosi dar pavojingesnė. Turime informacijos, kad daugiau nei 100 „Wagner“ grupės samdinių pajudėjo link Suvalkų koridoriaus prie Gardino Baltarusijoje“, – sakė Morawieckis.

Jis pabrėžė, kad „tai tikrai yra žingsnis link tolesnės hibridinės atakos prieš Lenkijos teritoriją“. Vagneriečiai greičiausiai bus persirengę Baltarusijos pasieniečiais ir padės nelegaliems imigrantams patekti į Lenkijos teritoriją, bandys destabilizuoti Lenkiją, bet greičiausiai taip pat bandys patekti į Lenkijos teritoriją apsimesdami nelegaliais imigrantais, o tai sukuria papildomų rizikų.

Morawieckis priminė, kad pastaruosius dvejus metus Lenkija nuolat susiduria su atakomis savo pasienyje. Vien šiais metais įvyko 16 000 nelegalių bandymų kirsti sieną migrantų, kuriuos suviliojo Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas ir apsišaukėlis Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka „įstumti juos į Lenkiją“.

 

Priminsime, kad Ukrainos Nacionalinio pasipriešinimo centras taip pat pranešė, jog Baltarusijos pasienyje su Lenkija ir Lietuva į Gardiną, šalia Suvalkų koridoriaus, atvyko 100 „Wagner“ kovotojų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(22)
(3)

Komentarai (2)