[ŽT] Rusija praranda Armėniją. Skelbiama, ką daro su ginklais  ()

Rusija 2011–2020 metais buvo didžiausia pagrindinių ginklų eksportuotoja į Armėniją, tačiau prasidėjus karui Ukrainoje tiekimas nutrūko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Armėnija spjauna į Rusiją. Rado naują ginklų tiekėją. Šalis ginklus pradėjo pirkti iš Indijos, o ne iš Rusijos, kuri 9 metus (2011-2020 m.) buvo didžiausia pagrindinių ginklų tiekėja.

„Caliber.Az“ duomenimis, Indijos ginklų ir amunicijos pristatymai Armėnijai vykdomi per Irano teritoriją: liepos 26-ąją per Nurduz postą pravažiavo vilkstinė su ginklais. Iš pradžių krovinys su ginklais buvo pristatytas į Irano Bandare Abbaso uostą, o vėliau pateko į Armėnijos teritoriją.

Per pastaruosius metus Armėnijos ir Indijos karybos atstovai surengė daugybę susitikimų, kurių rezultatas, matyt, buvo Indijos ginklų tiekimas Jerevanui.

Kovo mėnesį Armėnijos gynybos ministras Surenas Papikianas sakė, kad per pastaruosius metus Armėnijos kariuomenė buvo sustiprinta daugybe ginklų, įskaitant bepiločius orlaivius, priešlėktuvinių raketų sistemas, prieštankinius įrenginius ir minosvaidžius, taip pat pagalbinę įrangą.

 

2011-2020 metais Rusijos Federacija buvo didžiausia ginkluotės tiekėja Armėnijai, tačiau po Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metų vasarį tiekimas buvo nutrauktas, pranešė Jerevanas.

Gegužę Armėnijos pusė apkaltino Rusiją pažeidus ginklų tiekimo sutartis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(83)
(3)
(80)

Komentarai ()