Muskas bus bejėgis. Skelbiamas Pentagono planas dėl „Starlink“ terminalų Ukrainai  (2)

Amerikos kariuomenė kontroliuos signalą Ukrainos teritorijoje, nesibaimindama, kad milijardieriaus valia jis bus nutrauktas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pentagonas pirks „Starlink“ terminalus ir paslaugas Ukrainai, kad nepriklausytų nuo „SpaceX“ savininko Elono Musko užgaidų. Apie tai rašo laikraštis „The New York Times“, remdamasis aukšto rango departamento pareigūnais.

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas patvirtino susitarimą įsigyti 400–500 terminalų. Pentagonas galės kontroliuoti signalą Ukrainos teritorijoje, nesibaimindamas, kad jis staiga nutrūks Musko valia.

Vyriausiasis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Valerijus Zalužnas kovo 17 dieną telefonu su Jungtinio štabo vadų pirmininku generolu Marku Milley iškėlė „Starlink“ temą, nurodo laikraštis.

Trys laikraščio šaltiniai teigė, kad Zalužnas pabrėžė mūšio lauko sprendimų priklausomybę nuo „Starlink“ naudojimo komunikacijai. Kijevas norėjo aptarti, kaip padengti paslaugos kainą.

Naujieji įrenginiai atliks „pagrindines funkcijas ir apibrėžtas misijas“. Ukraina gaus specialius terminalus ir paslaugas, galinčias atlikti konfidencialias funkcijas. Muskas negalės jų išjungti, pokalbyje su leidiniu pažymėjo du pašnekovai.

 

„Skirtingai nuo tradicinių gynybos rangovų, kurių ginklų pardavimas į užsienio šalis dažniausiai vyksta per vyriausybę, „Starlink“ yra komercinis produktas. Tai leidžia Muskui veikti ne visada Jungtinių Valstijų interesais“, – komentavo buvęs Gynybos departamento pareigūnas Gregory Allenas.

Pentagonas patvirtino „Starlink“ sutartį, tačiau atsisakė detalizuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(0)
(50)

Komentarai (2)