[ŽT] Su karu baigti. Ką Kremlius paskelbė Z-blogeriams  ()

Pranešama, kad Kremlius įsakė savo propagandos kanalams drastiškai sumažinti pranešimų ir naujienų apie karą skaičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putino „specialioji operacija“ rusams patinka vis mažiau. Z-blogeriai ir kiti propagandos šaltiniai gavo Kremliaus nurodymą sumažinti pranešimų apie agresiją prieš Ukrainą skaičių. Apie tai pranešė įtakingas Rusijos „Telegram“ kanalas „Brief“, siejamas su propagandiste Margarita Simonian.

„Aktyviai su Kremliumi bendradarbiaujantys tinklaraštininkai raginami mažinti pranešimų apie specoperaciją dalį savo įrašuose ir nukreipti auditoriją į teigiamas žinias“, – skelbia „Brief“.

Pranešama, kad propagandos šaltiniams buvo įsakyta tik iki 30% savo pranešimų skirti naujienoms apie karą. Likusi turinio dalis, net 70 % srauto, turi būti skirta tokioms temoms kaip „didžiavimasis šalimi, suverenitetas, tradicijos, pasitikėjimas, teisėtumas“.

 

Teigiama, kad taip rengiamasi neišvengiamam Putino perrinkimui 2024 metais dalis. Rusijos valdžia puikiai žino, kad pralaimėjimas kare rusams nepatinka. Net ir tie, kurie palaikė karą prieš Ukrainą, tikriausiai yra nusivylę dėl to, kiek laiko jis tęsiasi. Putinas įvėlė Rusiją į labai ilgą ir brangų karą, o tai tikrai pakenktų Putino reitingams. Bent jau laisvuose rinkimuose.

(28)
(6)
(22)

Komentarai ()

Susijusios žymos: