Rusus atakuoja „koviniai uodai“. Ukrainos gynėjai parodė, ką sugeba  ()

Ukrainos kovotojai papasakojo, kaip vos 500 dolerių kainuojantys dronai naikina okupantus ir tausoja Ukrainos gynėjų gyvybes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„1+1“ žurnalistai kalbėjosi su 57-osios atskiros motorizuotosios pėstininkų brigados dronų operatoriais ir savo akimis pamatė Ukrainą ginančius „vabzdžius“.

Didelis, beveik 40 kg sveriantis dronas, galintis vienu metu gabenti keturias minas ir nedidelį droną-kamikadzę, gali sudeginti rusų tanką. Kai kurie tokie dronai veikia dieną, kiti - naktį.

Dronas „Matric-300“ kainuoja daugiau nei 1 mln. grivinų (apie 25 tūkstančius eurų), tačiau tai yra gana ištvermingas vabzdys, galintis įveikti ir 30 km. „Mavic 3T“ – pigesnis, bet vis tiek labai naudingas. Anot Ukrainos gynėjų, mažus kovinius dronus galima palyginti su šūviu iš šautuvo - tikslus pataikymas gali padaryti labai didelės žalos.

Keturiomis minosvaidžio minomis ginkluoti dideli dronai turi savo naudojimo taktiką. Pirmos dvi minos numetamos link taikinio ir yra skirtos prisitaikymui, kad trečia jau būtų tiksli.

 

Pasak Oleksandro, 57-osios motorizuotosios pėstininkų brigados dronų kuopos vado, skirtingai nuo minosvaidžių, šaudančių tik tam tikra amunicija, „kovinis vabzdys“ gali priimti įvairius ginklus. Dronai tiesio mėto minas - jiems nesvarbu, koks jų tipas ar kalibras.

Dronai tausoja ukrainiečių gyvybes, nes kariams nereikia labai priartėti prie rusų pozicijų. Be to, vos 500 dolerių kainuojantys dronai naikina šimtus tūkstančių kainuojančias ir labai pavojingas rusų ginkluotės sistemas.

(43)
(0)
(43)

Komentarai ()