[ŽT] „Beveik viską reikia remontuoti.“ Netikėta žinia. Atskleista didžiausia NATO karinės technikos problema (Video)  ()

Karo ekspertas Oleksandras Kovalenko įvardijo vieną iš priežasčių, stabdančių karinės pagalbos tiekimą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, Vakarai tikrai nebuvo pasiruošę tokio masto karui, sakė Oleksandras Kovalenko. Bet, kaip paaiškėjo, tai ne vienintelė problema: yra ir antroji – įrangos, kurią norima perduoti ukrainiečiams, gedimai. Jiems pašalinti reikia laiko, todėl karinės pagalbos tiekimas vėluoja.

Oleksandro Kovalenko interviu televizijos kanalui „Pryamiy“ galima pažiūrėti „YouTube“ kanale.

Karybos ekspertas įvardijo, su kokiais sunkumais susiduria sąjungininkai, ruošdami karinę techniką pervežti į Ukrainą: „Iš tiesų su technikos tiekimu ne viskas taip paprasta. Jau daug kalbėta, jog Vakarai karui nebuvo visiškai pasiruošę, ir tai tiesa. Pateiksiu pavyzdį, Ispanija dar 2022 metais norėjo Ukrainai perduoti tankus „Leopard 2“. Tuo metu dar negautas leidimas iš Vokietijos, bet įdomiausia, jog kai Ispanijai kilo tokia idėja, buvo pradėtas sandėlyje buvusių tankų auditas. Visi jie pasirodė nedarbingi ir reikalaujantys remonto.“

 

Žinomas Ukrainos tinklaraštininkas paaiškino, kad nebeeksploatuojamos vakarietiškos technikos remontas užima daug laiko, o tai lėtina jos pateikimą Ukarinai: „Tai dažna beveik visos siunčiamos įrangos problema. Mums siunčiama kovinė, jau suremontuota technika, bet kadangi jos reikia labai daug, tai dabar atliekami didelio masto remonto darbai ES ir JAV."

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(5)
(19)

Komentarai ()