„Tai visiškai nepriimtina!“ Ukrainoje audra. Ką pasiūlė NATO  ()

„Mes neprekiaujame teritorijomis.“ Ukraina sureagavo į NATO pasiūlymą perleisti dalį šalies Rusijai. Olegas Nikolenka pareiškė, kad tokie pokalbiai yra nepriimtini ir Ukraina neprekiaus savo teritorijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Atlanto aljansas turėtų būti suinteresuotas paspartintomis Ukrainos pergalėmis kare prieš Rusiją, tada Kijevas galės tapti visateise NATO nare. Tai pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Olegas Nikolenka.

„Kalbos apie Ukrainos prisijungimą prie NATO mainais už dalies Ukrainos teritorijų atsisakymą yra visiškai nepriimtinos. Visada buvo manoma, kad Aljansas, kaip ir Ukraina, neprekiauja teritorijomis“, – pabrėžė jis.

Jis pažymėjo, kad toks „sąmoningas ar nesąmoningas“ NATO pareigūnų dalyvavimas formuojant naratyvą apie Ukrainos galimybę atsisakyti savo teritorijų yra Rusijos rankose.

 

„Vietoj to, euroatlantiniam saugumui naudinga aptarti būdus, kaip paspartinti Ukrainos pergalę ir visateisės narystės NATO įgijimą“, – pridūrė jis.

Nikolenka pažymėjo, kad Ukraina yra pasiryžusi ir toliau vaisingai bendradarbiauti su NATO sekretoriatu, siekdama tokių tikslų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(2)
(53)

Komentarai ()