„Esame sukrėsti.“ „Carlsberg“ skelbia, ką jų gamyklai padarė Putinas  (1)

„Carlsberg“ generalinis direktorius Cees 't Hartas teigia, kad kompanija yra šokiruota dėl to, ką su jos verslu padarė Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Carlsberg“, kaip ir daugybė kitų Vakarų kompanijų, dirbo Rusijoje. 2022-ųjų kovą „Carlsberg“ paskelbė apie savo ketinimus palikti Rusijos rinką. Tai padaryti užtrunka - „Carlsberg“ Rusijoje turėjo 8 araus daryklas ir 8400 darbuotojų. Žinoma, Danijos korporacija norėjo verslą parduoti ir pačioje Rusijoje buvo nemažai susidomėjimo tokiu gerai išplėtotu verslu.

Neseniai „Carlsberg“ paskelbė, kad rado pirkėją, tačiau tuomet galimybė valdyti kompanijos turtą išgaravo - jį, galima sakyti, įšaldė valstybė. Galima sakyti, pats Putinas, nes tai buvo padaryta prezidento dekretu, praneša „Reuters“.

„Techniškai tai nėra nacionalizavimas, tačiau šiuo metu mums neaišku, kaip viskas klostysis. Dėl šios naujos situacijos išvykimas iš Rusijos bus dar skausmingesnis“, teigia Hartas. Kodėl „Carlsberg“ vengia tai vadinti nacionalizacija? Nes pasak Rusijos prezidento dekreto „Carlsberg“ išlaiko nuosavybės teisę, bet nebeturi savo verslo Rusijoje kontrolės. Kitaip tariant, „Carlsberg“ nebegali parduoti savo turto ir pasitraukti.

 

Liepos 16 dieną Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nurodė laikinai perimti Danijos „Carlsberg“ ir prancūzų „Danone“ turto valdymą Rusijoje. Šios kompanijos, kurios nesuskubo pasitraukti greičiau, yra tarsi įkalintos. Spėjama, kad greičiausiai taip bus daromas spaudimas, kad jos pasitrauktų nuostolingai - kad Rusijos verslininkai pigiai įsigytų tokį turtą.

„Carlsberg“  nebendrauja su savo darbuotojais Rusijoje, tačiau palaiko ribotus ryšius su Rusijos valdžia, sakė Hartas. Tik vilties išvaduoti pinigus iš Rusijos nėra daug.

(13)
(16)
(-3)

Komentarai (1)