Nerealu. Ukrainos kariai skelbia, kaip vyksta susitikimai su Zelenskiu  ()

Pasak Ukrainos gynėjo, anksčiau buvo praktika, kai ginklai iš karių buvo atimami prieš atvykstant vadams ar prezidentui. Bet dabar viskas pasikeitė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys Danylo Jakovlevas pasidalijo, kaip vyksta susitikimai su aukščiausia karine vadovybe kovos zonoje ir palygino su tuo, kaip buvo anksčiau. Apie tai jis papasakojo rugpjūčio 16 dieną nacionalinio teletono eteryje.

Anot jo, nuo 2014 metų egzistuoja praktika, kai ginklai buvo paimti iš padalinių, į kuriuos vyko vadai ar prezidentas, karių. Daugeliui kovotojų tai sukėlė nemalonių emocijų, jie jautėsi pažeminti.

„Kariui labai nemalonu, nes jis iš karto supranta, kad juo nepasitiki“, – dalijosi Jakovlevas.

Kovotojas pastebėjo, kad dabar tokios praktikos nėra – kariai su ginklais pasitinka vadus ir net šalies prezidentą.

„Ir dabar matau, kad kiekvienoje apdovanojimų ceremonijoje visur yra kovotojai su ginklais. Labai šaunu, nes tai įkvepia pagarbą, visų pirma, vadams „iš viršaus“. Juk tu supranti, kad jie tavimi pasitiki“, – pridūrė Jakovlevas.

 

Pasak kariškių, tokia praktika reiškia tarpusavio supratimo tarp karių ir vadovybės užmezgimą.

„Anksčiau buvo tūkstančiai instruktažų, ginklai buvo atimti, kelis kartus tikrinami, kažkoks pažeminimas buvo vykdomas. Bet dabar aš kalbu su žmonėmis, pas kuriuos ateina prezidentas ir ne tik, kad nebėra tokio dalyko. Yra visiškas pasitikėjimas ir tarpusavio supratimas“, – reziumavo Jakovlevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(50)
(1)
(49)

Komentarai ()